کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
مراسم افتتاحیه سیزدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس برگزار شد. در این مراسم روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور؛ سجاد عباسی فشمی، دبیر نمایشگاه اینوتکس؛ مهدی صفارینیا، رئیس پارک فناوری پردیس و مسعود وکیلینیا، مدیر شرکت ارتباط فردا حضور داشتند.
فشمی در مراسم افتتاحیه از برگزاری رویداد المپیک فناوری در حوزه هوش مصنوعی، رباتیک رقابتهای فناورانه خبر داد.
به گزارش ستاد خبری اینوتکس، فشمی در این مراسم بیان کرد: «نمایشگاه اینوتکس، امسال میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت نوآور است. ما نیز تلاش کردیم از عوامل مختلفی که نقش مؤثری در اکوسیستم نوآوری کشور دارند دعوت به عمل آوریم.»
او در ادامه با تأکید بر اینکه اینوتکس تنها یک نمایشگاه نیست، گفت: «شبکهسازی، همکاری و مشارکت در سرمایهگذاری هدف کلی ما از برگزاری این نمایشگاه است. موازی با نمایشگاه بیش از ۴۰ رویداد تجاری برگزار میشود که در نوع خود کمنظیر است.»
آرزوی ساخت بهشت فناوری در پارک فناوری پردیس
دهقانی فیروزآبادی در ابتدای این مراسم گفت: «رویداد اینوتکس بهتدریج به یک محور زمانی برای دورهمی تمامی اعضای اکوسیستم نوآوری کشور تبدیل میشود تا بتوانند دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند.»
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به آمار شرکتهای دانشبنیان گفت: «ما با وجود ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان توانستیم بیش از ۵۳۰ هزار میلیارد فروش داشته باشیم، صادرات سهبرابر افزایش داشته و ۲.۵ میلیارد هم صادرات داشتهایم.»
او همچنین اظهار داشت: «امیدوارم با تأسیس و راهاندازی شهرک نخبگان، پارک فناوری پردیس به بهشت فناوری تبدیل شود تا بتوانیم کمتر از سه الی چهار سال آینده شهر نوآوری پردیس را داشته باشیم.»
صفارینیا نیز در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه گفت: «در سطحبندی اکوسیستمهای نوآوری و استارتاپی در سطح جهان شش شاخص اصلی مد نظر است. وضعیت استعدادها و نیروی انسانی مناطق که دانشگاهها و مراکز آموزشی را شامل میشود یکی از این شاخصهاست. دانش فنی و دسترسی به آن دومین شاخص، میزان دسترسی به بازار شاخص سوم و چگونگی تأمین مالی چهارمین شاخص است. عملکرد و ارزش اقتصادی اکوسیستم نیز شاخص پنجم است که نشان از سطح و جایگاه اکوسیستم دارد.»
او با اشاره به اینکه شبکه ارتباطی فعال اکوسیستم، ششمین شاخص است، افزود: «در جهان یکی از شاخصهای سطحبندی اکوسیستم نوآوری، میزان دسترسی اکوسیستم به منابع و امکاناتی که در نظر دارند، شبکه استارتاپی و همافزایی موجود و ملاقاتها با سرمایهگذاران و فناوران است. هرچقدر شاخصها و دسترسیپذیری به منابع امکانات بیشتر باشد، اکوسیستم میتواند قویتر عمل کند.»
ارتباط فردا خالق آینده اکوسیستم خدمات نوین مالی خواهد بود
در این مراسم از سه محصول نوآورانه و خلاق در زمینه پزشکی، رباتیک و صنایع پلاستیک نیز رونمایی شد. مسعود وکیلینیا، مدیرعامل شرکت ارتباط فردا در مراسم افتتاحیه با اشاره به مجموعه فینوتک که یکی از مهمترین دستاوردهای این حوزه است گفت: «ارتباط فردا معمار و خالق اکوسیستمی خواهد بود که در آن خدمات نوین مالی و بانکی برای تمام مشتریان از هر قشر و گروهی، با بهترین کیفیت و تجربهای منحصربهفرد فراهم باشد و کمک کند آیندهای بهتر برای همه رقم بخورد. نوآوری باز همواره از مهمترین موضوعات و دغدغههای ارتباط فردا بوده است.»
او ادامه داد: «ارتباط فردا با دوراندیشی و برنامهریزی تلاش میکند برای ورود به قرن جدید گامهای بزرگ و ارزشمندی بردارد. ما در تلاشیم با ارتقای فرهنگ نوآوری در شرکت، علاوه بر استقبال از هرگونه ایده و نگرش بیرونی، درباره آنها با یکدیگر گفتوگو کنیم.»
مدیرعامل ارتباط فردا بیان کرد: «امروز چشمانداز فینوتک از «بانکداری باز» به «نوآوری باز» تغییر کرده و جدا از سرویسهای بانکی، در زمینههای دیگری مانند بورس، بیمه، تلکام و… نیز فعالیت میکند و وظیفه آن توانمندسازی بازیگران اصلی این حوزههاست.»
در ادامه مراسم، زنگ افتتاحیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ توسط روحالله دهقانی فیروزآبادی به طور رسمی به صدا درآمد.