کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
مایکروسافت یکی از باارزشترین شرکتهای جهان است. این شرکت کارش را با سیستمعاملهای دیاواس (DOS) و ویندوز (Windows) آغاز کرد و در زمینه بازی، رباتیک، کشاورزی، واقعیتافزوده و غیره فعالیت خود را توسعه داد. در واقع وقتی ۱۸۰ هزار کارمند داشته باشید، ایدههای جدید زیادی برای توسعه وجود خواهد داشت.
اما در مسیر سلطه جهانی، مایکروسافت مجبور شد بسیاری از محصولاتش را از دور خارج کند. میتوانید این محصولات را که کم هم نیستند، در سایت Killed by Microsoft مشاهده کنید. کارکرد این سایت مشابه سایت Killed by Google است و محصولات قدیمی مایکروسافت را مرور میکند. در سایت «به قتل رسیده توسط مایکروسافت» فهرست بلندی از محصولاتی وجود دارد که مایکروسافت سالهاست آنها را خاک کرده است.

البته، Killed by Microsoft همه محصولاتی را که این شرکت از زمان تأسیس (سال ۱۹۷۵) ساخته است، نشان نمیدهد. برای مثال جای Tay در این فهرست خالی است. Tay یک چتبات نژادپرستانه بود که در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد و حسابی در توییتر جنجال به پا کرد.
نسخههای منتشرنشده ویندوز محصولات دیگری هستند که در این فهرست از آنها نامی به میان نیامده است. حتی رابط کاربری مترو در ویندوز ۸ که بسیار منفور بود هم در این فهرست نیست. همچنین جای بسیاری ازXbox ها یا هدستهای AR HoloLensدر فهرست خالی است.

با این حال، این فهرست شامل ۷۰ محصولی است که مایکروسافت از سال ۱۹۹۲ تولیدشان را متوقف کرده است. این فهرست شما را به سفری دور میبرد و محصولاتی را به شما نشان میدهد که احتمالاً خیلی از آنها را به یاد ندارید. با اینکه توقف تولید این محصولات کار درستی بوده، اما میتوان گفت که آنها نشانه فناوری بسیار پیشرفته مایکروسافت هستند.

کامیکچت (Comic Chat) را به خاطر دارید؟ این محصول که بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ ارائه شد، یک نرمافزار چت متنی برای رایانههای رومیزی بود. کامیکچت شبیه پیامرسان محبوب آن زمان (AOL (AIM بود؛ با این تفاوت که از کلمه استفاده نمیکرد و متن را به تصویر تبدیل میکرد. علاوه بر کلمات، میتوانست حالتهای چهره را نیز به تصویر تبدیل کند و به کلمات حس بیشتری بدهد. برای مثال اگر شما «lol» را تایپ میکردید، یک تصویر خندان ایجاد میکرد.
کامیکچت شاید نتوانسته باشد AIM را که بزرگترین پیامرسان آن دوران بود، کنار بزند، اما میتوانید ببینید که ایدههای آن بیش از یک دهه بعد اجرا شد. میبینید که امروزه بیتموجی و مموجیها، حالتها و سخنان شما را به اجرا درمیآورند. جالب است بدانید که خود بیتموجی در ابتدا بهعنوان یک کتاب مصور آنلاین آغاز به کار کرد.

یکی دیگر از محصولاتی که از زمان خود جلوتر بود، یک دوربین ردیاب به نام Kinect بود. کینکت حرکات بدن را ضبط و به دستورات صوتی گوش میکرد. این دوربین نتوانست صنعت بازی را متحول کند و تولید آن در سال ۲۰۱۷ متوقف شد، اما این فناوری را میتوان در دوربین سلفی گوشیهای آیفون مشاهده کرد. این فناوری دوربین را قادر میسازد تا با ردیابی حرکات صورت، مموجی بسازد.
اما اگر دقت کنید، ضعیفترین محصول مایکروسافت در ۲۰ سال گذشته، موبایل است. اشتباهات مایکروسافت در فناوری موبایل با طراحی Zune شروع شد. زون در سال ۲۰۰۶ به بازار عرضه شد و رقیب آیپاد مایکروسافت بود. زون بدنهای شیک و رابط تایپی درخشانی داشت که هنوز هم امروزی به نظر میرسد. اما زون پنج سال پس از اولین آیپاد وارد بازار شد که کمی دیر شده بود و در نهایت تولید آن در سال ۲۰۱۵ متوقف شد.