کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

رئیس‌جمهوری: دولت الکترونیکی ۳۰ درصد رشد داشته است

آیین افتتاح پروژه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (۲۷ اردیبهشت) با حضور وزیر ارتباطات و رئیس‌جمهوری انجام شد. در این مراسم ابراهیم رئیسی، رئیس‌‌جمهوری با اعلام اینکه باید به سمتی رفت که کاغذ از گردونه کاری اداری کشور خارج شود، اعلام کرد که براساس آمارها در اجرای پروژه دولت الکترونیکی تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته‌ایم.

همچنین او آمار رشد سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص کشور را هم ۷.۵ درصد اعلام کرد و از طرفی تأکید کرد که شبکه ملی اطلاعات که در شروع به کار دولت تنها ۲۳ درصد رشد داشته، حالا به رشد ۶۰درصدی رسیده است.

ابراهیم رئیسی در سخنان خود در مراسم افتتاح هفت پروژه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت پیشرفت در عرصه فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی گفت: «جمهوری اسلامی ایران تا چندی قبل در عرصه فناوری ارتباطات صرفاً مصرف‌کننده بود اما امروز با تلاش مجاهدانه دانشمندان جوان کشور در حوزه‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مغزافزاری به پیشرفت‌های بسیار خوبی رسیده‌ایم.»

رئیس‌جمهوری ادامه داد: «اینکه آقای وزیر بیان کردند در حوزه اقتصاد دیجیتال از یک به ۱.۵ درصد ارتقا یافته یعنی از ۶.۲ به ۷.۵ رسیده که خیلی خوب است، اما نباید به این قانع بود. رشد اقتصادی ما در حوزه اقتصاد دیجیتال می‌تواند خیلی بالاتر و برتر از این باشد. جوانان ما آمادگی دارند، آماده شغل هستند و زمینه‌های اشتغال آنها را باید فراهم کرد. در دانشگاه‌ها در هنگام تحصیل دنبال این هستند که چه زمانی زمینه کار برای آنها فراهم شود و می‌توانید با شرکت‌هایی که با شما کار می‌کنند زمینه این شغل را کاملا آماده کنید که جوانان با اشتیاق حضور پیدا کنند و در کشور خدمت کنند.»

او توسعه شبکه ملی اطلاعات را هم یکی از کارهای مثبت وزیر ارتباطات دولت خود دانست و گفت:‌ «از کارهای خوب دیگری که وزیر اشاره کرد تا قبل از این دولت، شبکه ملی اطلاعات ۲۳ درصد رشد داشت و الان به ۶۰ درصد رسیده و در حال افزایش است. امیدواریم که سرعت را بالاتر ببریم. البته از کیفیت کار نباید کاسته شود که بتوانیم به درصد بالا برسیم.»

به گفته او شبکه ملی اطلاعات از زیرساخت‌های مهم پیشرفت کشور است، چنانچه رهبری به همه تأکید کرده‌اند شبکه ملی اطلاعات باید زودتر به نتیجه برسد.

رئیسی با اشاره به آمار رشد دولت الکترونیک پیشرفت در این زمینه را ۳۰ درصد اعلام کرد و گفت:‌ «براساس آمارها ۲۵ تا ۳۰ درصد توانستیم در اجرای دولت الکترونیک پیشرفت حاصل کنیم، اما افزایش آن را ندیدیم. کشورهای مختلف در هوشمند‌سازی نظام اداری در حال رقابت با هم هستند.»

او ادامه داد: «باید به سمتی حرکت کنیم که بتوان کاغذ را از گردونه کار اداری خارج کرد تا ارتباطات کاملاً هوشمند شود و بتوانیم گام‌های بعدی را برداریم. کمااینکه کشورهای دیگر هم انجام داده‌اند. در کشورهایی که می‌روم یکی از جاهایی که کشورهای خارجی در بازدید به ما نشان می‌دهند پیشرفت‌هایشان در این حوزه‌هاست. مشخص می‌شود در این حوزه، رقابت جدی است که کشورها به طرف هوشمندسازی نظام اداری‌شان حرکت می‌کنند و که بسیار ضروری است.»

به گفته او ۹۵ درصد دستگاه‌ها به دولت هوشمند متصل شده‌اند اما فقط ۵۰ درصد فعالیت‌شان در این سامانه به شکل هوشمند انجام می‌شود که کم است.  او به همه دستگاه‌ها و سازمان‌های اداری در کشور حداکثر یک ماه فرصت داد که به سامانه دولت هوشمند بپیوندند؛ به نحوی که هیچ دستگاهی غایب نباشد.

او در پایان از شرکت‌های دانش‌بنیان تمجید کرد و گفت:‌ «باید محصول دانش‌بنیان استاندارد باشد و حمایت از آن صورت گیرد و این‌ محصول به کالای تجاری‌سازی تبدیل شود و صادرات بالا داشته باشد.  هیچ دستگاهی در کشور حق ندارد کالا و محصولی را که در شرکت دانش‌بنیان با کیفیت تولید می‌شود از خارج وارد کند. این جزو واردات بی‌رویه است و به کشور لطمه می‌زند.»

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/yx37
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.