کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
شش پلتفرم کراد فاندینگ که اخیراً مجوز تأمین مالی جمعی دریافت کردهاند، روز ۱۹ بهمن مهمان فرابورس بودند تا با معرفی حوزه فعالیت خود، از صاحبان ایده و نوآوری و نیز سرمایهگذاران برای بهرهگیری از این ابزار تأمین مالی دعوت کنند. در این نشست خبری پلتفرمهای رایان فاندینگ، حلال فاند، پیشه، زرینکراد، استارتامین و اینوستوران به معرفی و تشریح محورهای فعالیتشان پرداختند.
در ابتدای این نشست سوده حیدرینسب، رئیس هیئتمدیره پلتفرم رایانفاندینگ در تشریح فعالیت این مجموعه گفت: «پلتفرم رایانفاندینگ یک شرکت مشاور سرمایهگذاری است که طی شش سال گذشته در اکوسیستم نوآوری کنار استارتاپها قرار گرفته است. طی سال جاری این مجموعه ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در اکوسیستم نوآوری ایجاد کرده و آنچه باعث شده اقدام به دریافت مجوز تأمین مالی جمعی از فرابورس کند، ایجاد فضا برای تعامل با سرمایهگذاران مختلف و بیشتر است.»
علی جمالی، عضو هیئتمدیره شرکت تحلیلگران کسبوکار بهاسنج بهعنوان شرکت عامل پلتفرم استارتامین با اشاره به آغاز فعالیت این شرکت از بهمن سال ۱۳۹۸، عنوان کرد: «شرکت در ادامه موفق شد کارگزار ارزیاب صندوق نوآوری و شکوفایی شود و مجوز ارزیابی و ارزشگذاری داراییهای نامشهود را از معاونت علمی کسب کند. تاکنون ۴۰۰ استارتاپ روی پلتفرم بهاسنج بهصورت رایگان ارزشگذاری شده است.»
او در مورد فرایند تأسیس پلتفرم تأمین مالی جمعی گفت: «بهاسنج اردیبهشت ۱۴۰۰ موفق شد موافقت اصولی برای تأسیس سکوی استارتامین را از فرابورس دریافت کرده و بهمنماه نیز مجوز فعالیت را اخذ کند.»
در ادامه حامد ساجدی، مدیرعامل شرکت پیشگامان امین پاسارگاد نیز ضمن معرفی این مجموعه، با اشاره به اینکه «شناسا» بهعنوان ویسی گروه مالی پاسارگاد فعالیت میکند، گفت: «این مجموعه در همه سطوح با شناخت ظرفیتهای نوآور خلق ثروت میکند. شناسا اولین ویسی تخصصی سلامت طی ۱۰ سال فعالیت است.»
محمدمهدی بهرامی، نماینده پلتفرم اینوستوران نیز در ادامه با اشاره به اینکه مجموعه پیشگامان امین سرمایه طی سال جاری موافقت اصولی پلتفرم تأمین مالی جمعی اینوستوران را از فرابورس دریافت کرد، گفت: «راهبرد کسبوکاری پلتفرم اینوستوران جهتدهی به سرمایههای خرد به سمت پروژههای فناورانه – نوآورانه متناسب با تقاضای بازار است. بررسی ۱۰۰ طرح به حجم ۱۵۰۰ میلیارد ریال، انتشار ۱۲ طرح به ارزش ۳۰۰ میلیارد ریال و تأمین سرمایه ۸ طرح به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال از برنامههای آتی این مجموعه است.»
محمدحسین رضاییان، مدیرعامل حلالفاند نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه حلالفاند اولین و بزرگترین پلتفرم تأمین مالی جمعی کشور بوده و از سال ۱۳۹۶ کار خود را آغاز کرده، گفت: «این مجموعه تا پیش از این در قالب عقود مشارکتی حدود ۴۰۰ پروژه به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان در زمینههای مختلف نانو، نساجی، معدن، کشاورزی و فناوری را پوشش داده است.
با اقدام فرابورس این مجموعه تصمیم گرفت به سمت تأمین مالی جمعی با روش مشارکت حرکت کند. تا به حال ۳۰۰ پروژه به ارزش ۷۰۰ میلیارد ریال در حلالفاند به اتمام رسیده است و بر اساس برنامهریزیها قرار است با همکاری بانک مسکن، عددی بزرگتر از پنج سال گذشته با اولویت هایتک در حوزههای مختلف خدمترسانی شود.»
مصطفی امیری، مدیرعامل شرکت همراهپرداز زرین که بیشتر با برند تجاری زرینپال شناخته شده است، با ابراز خوشحالی از قرار گرفتن پلتفرم زرینکراد در مجموع ۱۲ سکوی تأمین مالی جمعی گفت: «هدفی که در ابتدای کار برای خود متصور بودیم، افزایش سهم تجارت الکترونیک در تولید ناخالص ملی کشور بود، اما اکنون توانستهایم ۳۰۰ هزار کسبوکار را در این زمینه درگیر کنیم.
بسیاری از کسبوکارهای خرد و متوسط همیشه به تأمین مالی طرحها احتیاج داشتند، اما تنها روش آن، بانکها بود که دریافت اعتبار از آنها نیز سختیهای زیادی داشت. به این ترتیب سعی کردیم با توجه به ظرفیتها و سرمایههایی که در شبکه ارتباطی ما در خود شرکت وجود داشت، تجربههای موفقی ایجاد کنیم.»