پروژه باغ نمو و توت‌فرنگی‌های دریایی

اولین مزرعه زیر آب جهان احیا شد

نخستین مزرعه زیر آب جهان، موسوم به «باغ نمو»، پس از وقفه‌ای طولانی، تولید میوه و سبزیجات را دوباره آغاز کرده است. این مزرعه در سال ۲۰۱۲ و با سازه‌ای منحصربه‌فرد متشکل از شش گلخانه در زیر آب در ساحل نولی ایتالیا به راه افتاد. این پروژه گام به‌ گام شروع به تولید گیاهان مختلفی مثل ریحان، گوجه‌فرنگی، کدو سبز، لوبیا، نخود سبز، آلوئه‌ورا، قارچ و توت‌فرنگی کرد. ایده چنین مزرعه‌ای را سرجیو گامبرینی، بنیان‌گذار تجهیزات غواصی «گروه صخره‌های اقیانوسی»، مطرح کرد تا این‌گونه علاقه‌اش را به غواصی و باغبانی در هم بیامیزد.

هدف این پروژه ایجاد سیستم کشاورزی جایگزین، به‌ویژه برای مناطقی که شرایط محیطی، اقتصادی یا ریخت‌شناسی رشد گیاهان را دشوار می‌کند، عنوان شده است. پروژه «باغ نمو» قصد دارد چنین سیستمی را با منابع طبیعی موجود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها اقیانوس‌ها و دیگر منابع آبی است، ایجاد کند. برای جلوگیری از بیماری گیاه و فراهم ‌کردن بهترین شرایط رشد، هریک از این شش گلخانه مجهز به سنسورهایی است که امکان نظارت ۲۴ ساعته را فراهم می‌کند.

توفان در سال ۲۰۱۹ به این مزرعه زیر آب آسیبی جدی وارد کرد. فعالیت مزرعه کاملا متوقف شد. هنوز این مشکل کاملا رفع نشده بود که با شیوع کرونا، اعضای تیم مجبور شدند ماه‌ها این مزرعه را بدون محافظت رها کنند. با همه این مشکلات، اینک مزرعه احیا شده و مقاوم‌تر از گذشته بازگشایی شده است.

نمایش لینک کوتاه
کپی لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/ugck کپی شد

مطلب قبلی

مطلب بعدی

مطالب پیشنهادی

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره جدید هفته‌نامه کارنگ​

پربازدید‌ترین

جدید‌ترین

هوش مصنوعی جای نبوغ و اراده انسان را نمی‌گیرد

کارنگ ۱۶۳ منتشر شد

یک هدف صد مدیرعامل را زیر یک سقف جمع کرد