کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
کارنگ ۱۵۵ منتشر شد
رویداد زیرساخت دیجیتال ایران برای اولینبار در ۲۱ آبان برگزار خواهد شد و شماره ۱۵۵ به این رویداد اختصاص دارد. شما در این شماره ۱۶ گفتوگو با ۱۶ فعال حوزه سختافزار را میخوانید که از چالشها و مشکلات پیش روی این صنعت گفتهاند.
اما قبل از آن، میثم سلیمانی، سردبیر کارنگ، در سرمقاله کارنگ ۱۵۵ با عنوان «ما جاماندگان از آیفون» به موضوع ممنوعیت چند ساله واردات آیفون و برداشته شدن این ممنوعیت پرداخته است. او به مناسبت آزاد شدن واردات و استفاده از گوشیهای آیفون از جا ماندن از پیشرفتهای حوزه فناوری، جا ماندن از قطار حقوق شهروندی و جا ماندن از داشتن آخرین فناوریهای جهان در دستانمان مثل گوشیهای آیفون به دلایلی که گویا هیچکس حتی دولتمردان از آن بیاطلاعاند، گفته است.
اخیراً سازمان هوش مصنوعی با اخبار ضدونقیضی همراه بوده و همچنان مشخص نیست چه کسی قرار است سکان این سازمان را بهدست بگیرد. به همین منظور با صادق خانی علیاکبری، رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی و حمیدرضا احمدیان، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی حوزه فناوری مصاحبه کردیم و از وضعیت بیسامان حوزه هوش مصنوعی پرسیدیم.
علی حاجیزاده، مدیرعامل شرکت آدانیک، نیز در یادداشتی سند ملی هوش مصنوعی را بررسی و کاستیهای آن را گوشزد کرده است.
در ادامه گزارشهایی میخوانید از افرادی که در صنعت سختافزار فعالیت میکنند. این افراد در پاسخ به سؤالات خبرنگاران به سه چالش اصلی این حوزه اشاره کردهاند. شما در این ویژهنامه صحبتهای حسین ریاضی، بنیانگذار صنایع ارتباطی پایا را میخوانید که تعدد رگولاتور را منبع اصلی مشکلات این حوزه میداند.
محمد متشرعی، فعال صنفی، اشکان امیرزاده ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آداک فناوری مانیا و شورش مرادی، دبیر پیشین رسته سختافزار و ارتباطات سازمان نظام صنفی نصر تهران نیز با اشاره به مسئله تخصیص ارز و محدودیت سفارش به این سؤال که «سه چالش حوزه سختافزار چیست؟» پاسخ دادند.
علیرضا خداکرمی، عضو هیئتمدیره گروه دادهپردازی پارسیان و رئیس هیئتمدیره شرکت تجارت الکترونیک پارسیان، رعنا منافی، مدیرعامل رهاکو، آیدین عدالت، مدیرعامل شرکت رهنمون فناوری اطلاعات و عضو هیئتمدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران از تحریمها و اثر این تحریمها بر فضای سختافزاری گفتند.
فرهاد بهمنی، معاون فناوری اطلاعات پستبانک ایران، حمید بنائیان، معاون فناوری اطلاعات بانک آینده، حسام حبیب اله، معاون فناوری اطلاعات بانک شهر، مجید جعفریان، معاون فناوری اطلاعات بانک سرمایه، محمد حقدادی، معاون فناوری اطلاعات بانک اقتصاد نوین، هادی حیدری، معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی بانک توسعه صادرات ایران از فعالان بانکی بودند که از چالشهای سختافزاری در بانکداری سخن گفتند.
فرسودگی زیرساختها، تخصیص ناعادلانه ارز و ممنوعیت واردات نکاتی بودند که مسعود شکرانی، رئیس کمیسیون تأمین کالای تجهیزات فاوای نصر تهران، جمال جعفری، مدیرعامل تسکو و علی صالحی، مدیر توسعه کسبوکار حصین به آنها اشاره کردند.