کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
امروز ۱۲ مهرماه عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرد چیزی به اسم سیمکارت گردشگری وجود ندارد.
او در سخنان خود توضیح داد که مسافران خارجی با ورود به خاک ایران خدمات رومینگ دریافت کرده و میتوانند اینترنت کشور خود را فعال کنند.
گفتنی است حدود ۱۰ روز پیش خبر تصویب طرح سیمکارتهای بدون محدودیت برای گردشگران در کارگروه رفع مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور تصویب شده است.
دلایل تصویب طرح سیمکارت گردشگری
پیش از بیانات عیسی زارعپور در حاشیه نشست جلسه هیئت دولت مبنی بر عدم ارائه سیمکارتهای گردشگری بدون فیلتر، زارعپور خود با این طرح موافقت کرده و در موارد بسیاری ارائه این خدمات را برای گردشگران خارجی به نفع حوزه گردشگری دانسته بود.
عزتالله ضرغامی، وزیر گردشگری نیز که اولین پیشنهاددهنده طرح سیمکارت گردشگری بود، یکی از دلایل طرح ارائه سیمکارتهای گردشگری بدون فیلتر در آینده را «کاهش بازدید مسافران خارجی از کشور به دلیل محدودیت اینترنت» اعلام کرده بود.
به گفته او اولاً گردشگران خارجی به دلیل اقامت کوتاهشان از پیامرسانهای داخلی استفاده نمیکنند و دوم اینکه این پلتفرمها به میزانی از نفوذ نرسیدهاند که بتوانند پاسخگوی نیاز گردشگر خارجی باشند.
علیاصغر شالبافیان، معاون وزیر گردشگری نیز بیان داشته بود که این طرح (سیمکارت گردشگری) با پیگیریهای عزتالله ضرغامی و به منظور بهرهبرداری دفاتر خدمات مسافرتی، هتلها، راهنمایان گردشگری و گردشگران خارجی تصویب شده است.
گفتههای پیشین وزیر ارتباطات در خصوص سیمکارتهای گردشگری
همانطور که گفته شد زارعپور با طرح سیمکارتهای گردشگری موافقت کرده بود، اما با توجه به گفتههای او در حاشیه جلسه هیئت دولت در روز ۱۲ مهرماه، ارائه رسمی این سیمکارتها به گردشگران خارجی تکذیب شده است.
از جمله مستندات موافقت او با طرح سیمکارت گردشگری میتوان به گزارش خبرگزاری مهر، در تاریخ ۴ اسفند ۱۴۰۱ اشاره کرد. به گزارش این خبرگزاری زارعپور اعلام کرده بود: «شنیده شده که توریستها و گردشگران خارجی در کشور به دلیل فیلترینگ دو پلتفرم واتساپ و اینستاگرام کمی دچار مشکل شدهاند. در نظر داریم با توجه به محدودیت استفاده از این دو پلتفرم، برای گردشگران خارجی که به کشورمان سفر کردهاند، سیمکارتهای خاصی طراحی کنیم که این افراد بتوانند در مدت حضور خود در ایران راحتتر و بهتر از فضای مجازی استفاده کنند.»
او در این باره گفته بود که برای گردشگران خارجی که مدت کوتاهی به ایران سفر میکنند و دایره ارتباطات آنها با هموطنان خودشان در سکوهایی است که مطابق مقررات داخلی ما، آن سکوها دچار محدودیتهایی است، درخواستهایی مطرح شده که سیمکارتهای گردشگری زماندار که تفاوت آن در دسترسی به چند سکوی خاص است، اختصاص داده شود و پس از خروج گردشگر، آن سیمکارت منقضی شود.
این سخن از وزیر ارتباطات در همشهری آنلاین در تاریخ ۵ اسفند۱۴۰۱ قابل مشاهده است.
البته لازم به ذکر است که سخنان وزیر در آن تاریخ هنوز در حد طرح و پیشنهاد بوده، اما باید این را هم در نظر داشت که این طرح در کارگروه رفع مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور تصویب شده و اخبار آن را تمامی رسانهها پوشش دادهاند.
البته واکنش کاربران ایرانی در خصوص ارائه سیمکارتهای گردشگری در فضای مجازی بسیار منفی بوده است. همانطور که در گزارش دیگری که در این خصوص در «کارنگ» کار شد، کاربران این طرح را با اینترنت طبقاتی و حتی کاپیتولاسیون برابر دانسته و سیمکارتهای گردشگری بدون فیلتر را محکوم کرده بودند.