کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
همه زنان جهان برای حضور و پیشرفت در محیط کار یکسری مشکلات یکسان دارند. تعادل جنسیتی در کار، حقوق مساوی زنان و مردان در کار، قوانین حمایتی و شناخت موانع و مشکلات، عناوینی هستند که این روزها بسیار شنیده میشوند؛ اما حقیقت تلخ این است که رفع شکافها و موانع بسیار دشوار است و در سراسر جهان نیز با اینکه مسیر طولانی به سمت بهبود طی شده، اما زنان هنوز با مشکلات قابل توجهی در تمام صنایع و سازمانهای سراسر جهان مواجه هستند.
مسئولیت تولد و ورود نسل جدید انسانها به دنیا از ازل با زنان بوده و این مسئله در همه دنیا یکسان است. متأسفانه معضلاتی که به دلیل بارداری برای زنان رخ میدهد نیز در دنیا بیشباهت به یکدیگر نیست. تبعیض بارداری زمانی رخ میدهد که با یک زن به دلیل بارداری، زایمان یا شرایط پزشکی مرتبط با بارداری، رفتار ناعادلانهای صورت گیرد. همچنین این تبعیض شامل سوگیری نسبت به یک زن باردار و رفتارهایی مانند انزوای اجتماعی، قضاوتهای کلیشهای، اظهارنظرهای سرزده، تغییر وظایف، محروم کردن از فرصتهای توسعه و کاهش حقوق است. بدیهی است که مادر باردار مدتی پس از زایمان از کار دور خواهد بود، به همین دلیل برخی کارفرمایان ممکن است تمایلی به ارائه تسهیلات معقول به کارمندان باردار خود نداشته باشند که این میتواند پیامدهای منفی برای سلامتی مادر باردار و جنین داشته باشد. از همه بدتر اینکه در اکثر کشورها هیچ قانونی برای ممنوعیت اخراج کارگران باردار وجود ندارد.
آمارها نشان میدهد که بیش از ۵۰ هزار ادعای تبعیض در دوران بارداری در ۱۰ سال گذشته در ایالات متحده آمریکا ثبت شده است.
تبعیض جنسی و آزار و اذیت در محل کار همواره وجود داشته، اما در سالهای اخیر آشکارتر شده است، چون زنان شجاعت به اشتراک گذاشتن تجربیات مواجه شدن با آزارهای جنسی خود را به دست آوردهاند. این نشان میدهد که خشونت جنسی، سوءاستفاده و آزار و اذیت در محیطهای حرفهای تا چه میزان گسترده است. آزار و اذیت جنسی میتواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از اظهارات جنسی در مورد بدن، ظاهر یا لباس فرد گرفته تا تعارضهای فیزیکی ناخواسته و هرگونه اعمال غیرکلامی دیگر که میتواند محیطی خصمانه، توهینآمیز یا ترسناک ایجاد کند.
البته در بسیاری از کشورها قوانینی برای مجازات چنین رفتارهایی وجود دارد اما گاهی قربانیان آزارجنسی دریافتهاند که گزارش موارد آزار جنسی باعث به خطر افتادن شغل و تبدیل شدن آنها به یک نیروی کار سرکش میشود. این اتفاق دقیقاً به خاطر فرهنگ غالب اکثر جوامع است که قربانی را سرزنش میکند.
بنابراین عجیب نیست که ۹۹.۸ درصد از موارد آزار و اذیت در محل کار گزارش نشده است، با وجود اینکه یافتهها نشان میدهد سالانه بیش از پنج میلیون کارگر در محل کار در ایالات متحده مورد آزار جنسی قرار میگیرند.
شکاف جنسیتی دستمزد چیزی است که به طور گسترده در دنیای کار امروزی مورد بحث قرارگرفته است.
در حالی که برخی سعی میکنند این موضوع را به عنوان یک افسانه رد کنند، اما اعداد و ارقام نشان میدهد که این ادعا نادرست است. نظرسنجی PayScale در سال ۲۰۲۱ نشان داد که زنان بهازای هر دلاری که مردان به دست میآورند، تنها ۰.۸۲ دلار درآمد دارند؛ یک سنت بیشتر از آنچه در سال ۲۰۲۰ به دست آوردند. در همین حال، مجمع جهانی اقتصاد گزارش داده است که با این نرخ، شکاف دستمزد جنسیتی تا ۹۹ سال دیگر از بین نخواهد رفت.