کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
وزیر ارتباطات در حاشیه نشست هیئت دولت / برنامهای برای افزایش قیمت اینترنت همراه نداریم
وزیر ارتباطات امروز در حاشیه نشست هیئت دولت اعلام کرد که در حال حاضر برنامهای برای افزایش قیمت اینترنت نداریم. او همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش عنوان کرد که در دو ماه اخیر، زمان تأخیر در شبکه اینترنت ۳۰ درصد کاهش یافته است.
عیسی زارعپور در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره مهلت دوماههای که رئیسجمهور برای بررسی علت کندی اینترنت اعلام کرده بود، ضمن بیان اینکه این مهلت دوماهه نبوده، گفت: «کمیتهای برای بررسی اینترنت در شورای عالی فضای مجازی تشکیل و جلسات متعددی برگزار و دلایلی استخراج شده است. بعضی از دلایل تاریخی است و بارها گفتم که در مورد برخی از زیرساختهای شبکه در گذشته سرمایهگذاری لازم صورت نگرفته است.»
او ادامه داد: «راهکارهایی کوتاهمدت پیشنهاد شده و ما اعمال کردیم و دو ماه است که زمان تأخیر در شبکه ۳۰ درصد کاهش یافته است. این مسیر ادامه دارد و هر روز برای ارتقای کیفیت شبکه در تلاش هستیم.
زارعپور همچنین با اعلام اینکه در حال حاضر برنامهای برای گران کردن بستههای اینترنت همراه نداریم، تأکید کرد: «اپراتورهای بخش خصوصی برای افزایش قیمت باید از کمیسیون تنظیم مقررات مجوز دریافت کنند.»
این صحبتها از سوی وزیر ارتباطات در حالی بیان شد که چند روز پیش در نشست هماندیشی اپراتورها و رگولاتوری با موضوع اصلاح تعرفه اینترنت، اپراتورهای مخابراتی اذعان داشتند که ادامه دادن با تعرفههای فعلی برایشان دشوار است. آنها از افزایش هزینههای جاری و غیرجاری خود در طول سالهای اخیر بهعنوان عاملی یاد کردند که حاشیه سود این صنعت را سال به سال کم کرده است. فعالان این حوزه در این نشست درباره زوال صنعت ارتباطات با تداوم این شرایط هشدار دادند.
زارعپور در پاسخ به سؤالی درباره احتمال آمدن اینترنت ماهوارهای به کشور و وضعیت فیلترینگ مرتبط با آن عنوان کرد: «باید این بحثها را از شورای عالی فضای مجازی سؤال کنید. من متولی آن نیستم و متولی توسعه شبکه در کشور و زیرساختهای ارتباطات هستم. در مورد اینترنت ماهوارهای پیش از این هم اعلام کردم که به هر فراهمکننده اینترنت ماهوارهای که قواعد جمهوری اسلامی را رعایت کند، خوشآمد میگوییم و همچنان این مسیر را دنبال میکنیم.»
او در ادامه توضیح داد: «ما قواعد را سال ۱۴۰۰ تصویب کرده و به اپراتورهای اینترنت ماهوارهای اعلام و ابلاغ کردیم. همچنین در کمیسیون تنظیم مقررات جهانی پروندهای باز و مصوب شد که براساس آن ارائهدهنده خدمات ماهوارهای برای فعالیت در ایران باید ضوابط کشور را رعایت کند و مدیرعامل این شرکت هم در مصاحبهای اعلام کرد که این نامه را از ایران دریافت کرده است.»
شایان ذکر است اخیراً مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گزارشی با عنوان «تحلیل وضعیت خدمات اینترنت ماهوارهای مدار پایین در ایران (مطالعه موردی استارلینک)» منتشر کرده و در آن پیشنهاد داده که خریدوفروش و بهرهبرداری از تجهیزات و اشتراک بدون مجوز اینترنت ماهوارهای (استارلینک) جرمانگاری شود. اقامه دعوی علیه شرکت ارائهدهنده خدمت فاقد مجوز به دلیل تداخل بسامد (فرکانس) با خدمات ماهوارهای شرکتهای دارای قرارداد با ایران یا خدمات رادیویی کشور از دیگر مواردی است که بهعنوان راهکار در این گزارش مطرح شده است.