کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
دفتر وکالت هاروی در ایالت فلوریدای آمریکا یکی از شناختهشدهترین دفاتر حقوق این کشور است که در طول سالیان اغلب بهعنوان انتخاب اول نهادهایی که با شکایت از سوی دولت فدرال مواجه هستند، اعمال نقش کرده است.
حالا در تحقیقی مستقل که توسط بخش اطلاعات و فناوری این دفتر صورت گرفته، گفته شده که مهاجرت آمریکاییها به خارج از این کشور هر سال با افزایش قابل توجهی همراه است. این گزارش به خودی خود تعجبآور نیست.
چیزی که این گزارش را از بسیاری از گزارشهای مشابه متمایز میکند، تمرکز بر بازار رمزارزها بهعنوان یکی از دلایل مهاجرت آمریکاییها در سال ۲۰۲۲ است؛ بازاری که به گفته این تحقیق یکی از دلایل روبهرشد مهاجرت آمریکاییها به خارج از کشور است.
با وجود اینکه تحقیق دفتر هاروی بهتازگی منتشر شده، اما این حقیقت بهخوبی طی سالهای اخیر توسط بسیاری از مناطق روبهرشد از نظر اقتصادی شناخته شده بود. کشورهایی مانند پرتغال و برزیل نهتنها قوانین بسیار آزادی برای بازارهای رمزارزی در نظر گرفتهاند، بلکه بهطور مستمر سعی میکنند تا با تبلیغ این قوانین و اکوسیستم به جذب استارتاپهای رمزارزی بپردازند که در کشور خودشان با محدودیت مواجهاند.
استیو کوربین، وکیل ارشد حوزه مهاجرت دفتر هاروی در اینباره میگوید: «هر سال هاروی بیش از ۱۰۰ شرکت مختلف را در صحنه قانون نمایندگی میکند. نزدیک به نصف اینها در سالهای اخیر از استارتاپها و شرکتهای رمزارزی تشکیل شدند. آمار بهخوبی گویاست. کریپتو یکی از پرسودترین و داغترین حوزههای کاری جهان است.
حالا همه این شرکتهایی که با رشد عظیم سهام خود به جایگاه نسبتاً تثبیتشدهای رسیدهاند، نمیخواهند به یکباره با مالیات سنگین مواجه شوند. عموماً میل به عدم پرداخت مالیات از سرمایه در قالب رمزارز بهطور گسترده وجود دارد. برخی شرکتها هم اصرار دارند که در صورت اعمال مالیات، درصد آن بسیار پایین باشد.»
جای تعجبی نیست که در پسزمینه تصویب لایحههایی که داراییهای دیجیتال را مانند سایر شکلهای ارز مشمول مالیات میکنند، حالا در سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش مهاجرت آمریکاییها برای کار در اکوسیستمهای لیبرالتر رمزارزی هستیم. عموم شرکتهای مهاجر نیز لزوماً تازهکاران حوزه کریپتو نیستند. اغلب شرکتهای مهاجر بیش از پنج سال تجربه کار دارند که در حوزه جوان رمزارزی قابل توجه است.
مهاجران کجا میروند؟
پرتغال عموماً بهعنوان بهشت رمزارزی اروپا شناخته میشود. با وجود عضویت این کشور در اتحادیه اروپا که آنها را وادار به قوانین سختگیرانه احتمالی از سوی این اتحادیه در مورد رمزارزها میکند، پرتغال و نماینده آن در این اتحادیه همواره رأی منفی در چنین لایحههایی دادهاند.
در این بین کشوری مانند آنتیگوا که لزوماً تلاشی برای تبدیلشدن بهعنوان یک مقصد مورد اطمینان رمزارزی نداشته هم در حال تبدیلشدن به چنین مقصدی است. آنتیگوا هیچ مالیاتی بر درآمد، سود سرمایه و وراثت ندارد. دیگر مقاصد محبوب برای استارتاپهای رمزارزی شامل کشورهای حوزه کارائیب است.
السالوادور با رئیسجمهور جنجالی خود که سوپراستاری در میان هواداران رمزارزی است، یکی از این مقاصد است. هندوراس که بهتازگی در مناطق ویژه اقتصادی خود کسبوکارهای رمزارزی را کاملاً قانونی کرده، در حال تبدیلشدن به چنین مقصدی است.
مهاجرت شهروندی
به گفته کوربین، مهاجران رمزارزی عموماً شرکتها و استارتاپها هستند، اما درصد کمی از شهروندان نیز بهدنبال مهاجرت اینچنینی هستند.
بسیاری از افرادی که حالا بهعنوان بخشی از «طبقه رمزارزی» جامعه آمریکا شناخته میشوند و از طریق خرید رمزارزها به ثروتی تا یک میلیون دلاری رسیدهاند، ترجیح میدهند با یک سرمایهگذاری کوچک در برخی کشورهای مذکور پاسپورت این کشورها را دریافت کرده و سرمایههای رمزارزی خود را از آمریکا خارج کنند و به سمت این مقاصد بروند.