کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

سقوط رتبه سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران

ثریا حقی / سه ماه محدودیت و اختلال اینترنت در ایران گویا تاثیراش را بر رتبه‌ ایران در بررسی سرعت اینترنت موبایل و ثابت جهان هم گذاشته است.

بر اساس جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی وب‌سایت اسپید تست، رده‌بندی جهانی سرعت اینترنت موبایل و ثابت ایران، به ترتیب با ۲ و ۳ پله سقوط، در جایگاه ۴۸ و ۱۴۴ جهان ایستاده است.

در این گزارش، در نوامبر ۲۰۲۲ میلادی، میانگین سرعت اینترنت موبایل جهان ۳۳.۹۷ و اینترنت ثابت جهان ۷۴.۵۴ مگابیت بر ثانیه منتشر شده که نسبت به اکتبر همان سال، شاهد افزایش آن هستیم. میانگین سرعت اینترنت موبایل و اینترنت ثابت جهان در ماه اکتبر، به ترتیب ۳۳.۴۳ و ۷۲.۴۰ مگابیت بر ثانیه معرفی شده بود.

این در حالی است که شرایط اینترنت موبایل و ثابت ایران در دوره مشابه، کاملا با روند جهانی آن در تضاد بوده و رو به کاهش گذاشته است. میانگین سرعت اینترنت موبایل در ایران، در ماه نوامبر ۲۰۲۲ معادل ۴۰.۹۷ مگابیت بر ثانیه گزارش شده که نسبت به دوره قبل، با ۲ پله سقوط در جایگاه چهل و هشت‌ام جهان جای می‌گیرد. سرعت میانگین اینترنت ثابت کشورمان نیز با ایستادن روی ۱۱.۶۲ مگابیت بر ثانیه در ماه نوامبر ۲۰۲۲، با ۳ پله سقوط، جایگاه ۱۴۴‌ جهان را به خود اختصاص داده است.

منحنی‌های منتشر شده توسط اسپید تست، نشان می‌دهند که پایین‌ترین میانه سرعت اینترنت موبایلی ایران، مربوط به دومین ماه میلادی با ۲۲.۴۲ مگابیت بر ثانیه، و پایین‌ترین میانه سرعت اینترنت ثابت آن نیز مربوط به همان ماه، با ۹.۷۷ مگابیت بر ثانیه بوده است.

این در حالی است که روند کلی یک‌ساله اینترنت در ایران، چه در اینترنت موبایل و چه ثابت، روندی نسبتا صعودی داشته است. ماکزیمم میانه سرعت اینترنت موبایل ایران، مربوط به ماه نوامبر ۲۰۲۲، با میانگین سرعت ۱۱.۶۲ مگابیت بر ثانیه، و ماکزیمم میانه سرعت اینترنت ثابت آن نیز مربوط به اکتبر ۲۰۲۲، با میانگین سرعت ۴۲.۹۵ مگابیت بر ثانیه بوده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی این وب‌سایت، بالاترین رتبه‌بندی سرعت اینترنت موبایل جهان، از آن کشور قطر، با میانگین سرعت ۱۷۶.۱۸ مگابیت بر ثانیه، و بالاترین رتبه‌بندی اینترنت ثابت جهان نیز از آن شیلی، با میانگین سرعت ۲۱۶.۴۶ مگابیت بر ثانیه است.

سنگال، بالاترین جهش در اینترنت موبایلی را تجربه کرده و با ۱۶ پله صعود، با میانگین سرعت ۲۳.۱۰ مگابیت بر ثانیه، رنکینگ ۸۲ جهان را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که پاپوآ گینه نو، با تنها ۱۸ درصد مردم شهرنشین، سقوطی ۳۳ درصدی را تجربه کرده و با میانگین سرعت ۶.۷۵ مگابیت بر ثانیه، رتبه ۱۳۸ جهان را در اختیار دارد.

بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی اسپید تست، در ماه نوامبر سال جاری، قطر (۱۷۶.۱۸ مگابیت بر ثانیه)، امارات متحده عربی (۱۳۹.۴۱ مگابیت بر ثانیه)، نروژ (۱۳۱.۵۴ مگابیت بر ثانیه) و کره جنوبی (۱۱۸.۷۶ مگابیت بر ثانیه)، صدرنشینان جدول رنکینگ میانه سرعت اینترنت موبایلی در جهان هستند. کشورهای شیلی (۲۱۶.۴۶ مگابیت بر ثانیه)،‌ چین (۲۱۴.۵۸ مگابیت بر ثانیه)، سنگاپور (۲۱۴.۲۳ مگابیت بر ثانیه) و تایلند (۲۰۵.۶۳ مگابیت بر ثانیه) نیز به ترتیب، ارائه دهنده پرسرعت‌ترین اینترنت ثابت جهان بوده‌اند.

سودان (۲.۸۱ مگابیت بر ثانیه)، ترکمنستان (۲.۴۵ مگابیت بر ثانیه)، افغانستان (۲.۲۵ مگابیت بر ثانیه) و کوبا (۱.۹۱ مگابیت بر ثانیه)، ته جدولی‌های رنکینگ اینترنت ثابت جهان هستند و هائیتی (۶.۳۰ مگابیت بر ثانیه)، کوبا (۵.۷۴ مگابیت بر ثانیه)، ونزوئلا (۵.۷۱ مگابیت بر ثانیه) و افغانستان (۵.۲۷ مگابیت بر ثانیه) نیز به ترتیب، قعر جدول رده‌بندی سرعت اینترنت موبایلی را به خود اختصاص داده‌اند.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/41b7
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.