کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
به بهانه برگزاری رویداد برندکارفرمایی، در گفتوگو با سودابه تیمورزاده، مدیر منابع انسانی توسن، به چالشهای جدی در حوزه منابع انسانی، از دغدغه جذب و نگهداشت نیروها تا مدیریت مهاجرت کارکنان کلیدی پرداخته شده است. او در این مصاحبه از روند روبهرشد دیجیتالیشدن فرایندهای HR در ایران، کمبود مهارتهای نرم در کارجویان نسل جدید و نیاز رهبران سازمانی به تقویت مهارتهای ارتباطی و مدیریت تعارضات سخن میگوید. همچنین ارزشهای کلیدی توسن و اقدامات این سازمان برای ایجاد محیطی دوستانه و توسعه فردی نیروها از دیگر محورهای این گفتگو است.
چالشهای منابع انسانی در سازمانها چیست؟
دغدغه جذب و نگهداشت، یکی از مهمترین چالشهای فعلی ما در سازمان است که تا حدودی با استفاده از کانالهای متنوع جذب و تغییر فرایندهای داخلی جذب سعی در بهینه کردن این فرایند داریم. همچنین با تلاش برای بهروز نگهداشتن وضعیت حقوق و دستمزد، با بررسی اشل حقوقی سازمانهای مشابه سعی در رقابتی نگهداشتن دستمزد داریم.
مسئله مهاجرت همکاران کلیدی سازمان هم یکی از چالشهای جدی این روزهای منابع انسانی است که با تعریف پروژههایی مانند مدیریت استعداد و جانشینپروری در پی کاهش اثرگذاری این موضوع بر فرایندهای کاری سازمان هستیم.
دادهمحور شدن و دیجیتالی شدن فرایندهای HR در ایران چطور پیش میرود؟
دادهمحور شدن و دیجیتالیشدن فرایندهای منابع انسانی (HR) در ایران در سالهای اخیر روندی روبهرشد داشته است. این روند بهویژه با پیشرفتهای فناوری و نیاز به بهبود کارایی و بهرهوری در سازمانها تسریع شده است. بسیاری از سازمانها به استفاده از نرمافزارهای مدیریت منابع انسانی (HRM) روی آوردهاند که شامل ابزارهایی برای جذب، آموزش، ارزیابی عملکرد و مدیریت حقوق و دستمزد میشود. این نرمافزارها به سازمانها کمک میکنند تا دادههای مربوط به کارکنان را به طور مؤثرتر مدیریت کنند.
همچنین با جمعآوری دادههای مربوط به عملکرد کارکنان، رضایت شغلی و دیگر عوامل، سازمانها میتوانند تحلیلهای عمیقتری انجام دهند و تصمیمات بهتری اتخاذ کنند. تحلیل دادهها میتواند به شناسایی الگوها و روندها کمک کند که در نهایت منجر به بهبود فرایندها میشود. فرایند استخدام نیز به سمت دیجیتالیشدن رفته است. استفاده از پلتفرمهای آنلاین برای جذب نیرو، مصاحبههای ویدئویی و آزمونهای آنلاین افزایش پیدا کرده است.
فکر میکنید در دوره فعلی کارجوها فاقد چه مهارتهای نرمی هستند؟
در حوزه مهارتهای نرم نسل جدید کارجویان، میتوان به مسائل ارتباطی اشاره کرد. نسل جدید کارجویان به دلیل وابستگی زیاد به فناوری و رسانههای اجتماعی، ممکن است در مهارتهای ارتباطی رودررو متفاوت عمل کنند. از طرفی تعاملات مجازی در بعضی موارد باعث کاهش توانایی همدلی و درک احساسات دیگران میشود.
بحث تفکر انتقادی در مواجهه با چالشهای پیچیده از دیگر مواردی است که در حوزه مهارتهای نرم برای کارجویان نسل جدید نیاز به تقویت دارد. چراکه از نگاه کارجویان جدید، بسیاری از مسائل بهراحتی از طریق جستجوهای اینترنتی قابلحل هستند. این چالشها بیشتر به دلیل تغییرات فرهنگی و تکنولوژیک عصر حاضر به وجود آمدهاند و نیاز به توجه و توسعه مهارتهای نرم در این زمینه احساس میشود.
ارزشها و EVPهای سازمان شما چیست و چه اقداماتی در زمینه نگهداشت نیروها انجام میدهید؟
توسن یک سازمان ۲۵ساله است. اینکه در یک سازمان قدیمی و تأثیرگذار مشغول باشیم که سردوگرم روزگار را چشیده میتواند باعث خوشحالی باشد. تجربه کار در یک محیط دوستانه دیگر ارزش سازمانی توسن به حساب میآید. در توسن ما فقط کار نمیکنیم و یادگیری و رشد در کنار توسعه فردی از جمله ارزشهای کلیدی توسن محسوب میشود.
به نظر شما رهبران سازمانها چه مهارتهای نرمی را ندارند؟
مدیران سازمانها عموماً از نظر مهارتهای سخت و تخصصی رشد داشتهاند و در سطح مناسبی هستند، از نظر مهارتهای نرم شاید مواردی مثل برقراری ارتباط شفاف و مؤثر با اعضای تیم و همکاران نیاز به تقویت بیشتر داشته باشد. مهارت مدیریت و حل تعارضات درونسازمانی میتواند جلوی ایجاد تنش و کاهش بهرهوری را بگیرد. مهارت سازگاری با تغییرات و شرایط جدید یکی از مهارتهای مهم است که مدیران فعلی نیاز به بهبود آن را دارند.
دومین دوره رویداد برند کارفرمایی به همت کارخانه نوآوری رسانه راهکار در تاریخ ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ در سالن ضرغام برگزار خواهد شد. تمرکز اصلی این رویداد بر منابع انسانی در اکوسیستم نوآوری خواهد بود. هدف از برگزاری این رویداد، بررسی فرصتها، چالشها و روندهایی است که شرکتهای نوآور در فرآیند جذب و حفظ منابع انسانی با آن مواجه میشوند.