کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. رسانهای که نسخه چاپی آن هر هفته شنبهها منتشر میشود و وبسایت و شبکههای اجتماعیاش هر ساعت، اخبار و تحولات این بخش از اقتصاد را پوشش میدهند. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
ساعت ۱۱:۰۵ صبح امروز، دوشنبه ۲۷ فروردین سید صادق حسینی، فعال فضای پلتفرم X در پستی طبق شنیدهها اعلام کرد که همراه اول اکثریت سهام دیجیکالا از جمله سهام سرآوا را خریداری کرده و تبدیل به سهامدار اصلی این غول تجارت الکترونیکی ایران شده است.
خبری که بسیاری در ابتدا از شنیدن آن شوکه و حتی باور نکردند. اما رفته رفته با تأیید برخی رسانهها کاربران فضای مجازی نیز شروع به تحلیل این موضوع کردند که در آینده چه بلایی سر دیجیکالا خواهد آمد.
برخی رسانهها نیز با اشاره به منابع موثق خود تأکید کردند که خروج سرآوا از سهامداری دیجیکالا قطعی شده است و باید اکنون شاهد یک خروج دیگر از سوی سرآوا باشیم. سرآوایی که یکی از سهامداران اصلی دیجیکالا و بزرگترین سرمایهگذاری این گروه سرمایهگذاری محسوب میشود.
حتی بار دیگر این موضوع مطرح شد که خصولتیها قصد دارند تا کنترل دیجیکالا را بدست گیرند. هرچند مشخص نیست منبع این خبر دقیقاً از کجا بود اما میتوان همان لحظه و پس از انتشار این خبر و چرخیدن آن در رسانهها و شبکههای اجتماعی تابلوی نماد همراه در بازار سرمایه را نیز رصد کرد.
نماد همراه، تنها دقایقی پس از انتشار این خبر صف خرید آن قفل شد و تا بسته شدن بازار این نماد در بالاترین سقف خرید خود قرار گرفت. این درحالی است که نماد همراه از زمان شروع سال جدید به هیچ عنوان روزهای خوشی را در تابلوی بورس سپری نکرده و به ناگاه با انتشار این خبر صف خرید این نماد بورسی تشکیل شد. این در حالی است که هیچ تغییری در کدال این نماد بورسی ثبت رسمی نشده و تنها با یک شایعه این اتفاق رخ داد.
پس از پیگیریهایی که کارنگ از سوی سرآوا و دیجیکالا انجام داد این موضوع تکذیب شد. در پیگیری که کارنگ از فرزین فردیس مدیرعامل سرآوا داشت او این خبر را تکذیب کرد.
پس از فراز و نشیبهایی که پس از انتشار این خبر رخ داد در ساعت ۱۳:۴۳ حمید محمدی طی پستی در شبکه اجتماعی X رسما این خبر را تکذیب کرد. محمدی نوشت: « ما در ماههای گذشته مذاکراتی را با تعدادی از سرمایهگذاران برای جذب سرمایه در دیجیکالا داشتهایم که یکی از این شرکتها حرکت اول (شرکت سرمایهگذاری همراه اول) بوده. هیچ یک از این مذاکرات به نتیجه قطعی نرسیده. مثل همیشه اخبار جذب سرمایه را به اطلاع عموم و همکارانمان خواهیم رساند.»
نکته جالب توجه این خبر دقیقاً جایی باور پذیرتر میشود که طی ماههای اخیر شاهد خرید اکثریت سهام تپسی از سوی گروه صنعتی گلرنگ بودیم. شاید شنیدن این خبر خیلی کسی را با تردید مواجه نمیکند که چنین اتفاقی دیگر امکانپذیر نیست بلکه در اولین اقدام بجای بررسی اصل این خبر شروع به تحلیل آن میکند که آینده دیجیکالا چه خواهد شد.
در مرداد سال ۱۴۰۰ نیز شاهد مشابه این خبر در خصوص شرکت آسان پرداخت بودیم که در آن زمان نیز اعلام شد که این شرکت توسط همراه اول خریداری شده اما این خبر در عمل تکذیب شد و تا به امروز که حدود سه سال از انتشار این شایعه میگذرد، تغییری در سهامداری آپ یا حضور همراه اول در ترکیب سهامداری این شرکت رخ نداده است.
اکنون نیز چیزی که شاهد آن هستیم اتفاقی است که در خصوص دیجیکالا رخ داده، شاید فردا روزی بشنویم این اتفاق به حقیقت پیوسته اما در حال حاضر هیچ تغییری در ترکیب سهامداری صورت نگرفته است. در این بین حتی این تحلیل مطرح شد با ورود همراه اول به ترکیب سهامداری موضوع ورود دیجیکالا به بازار سرمایه نیز مرتفع شده است و باید به زودی شاهد حضور دیجیکالا در بورس باشیم.
واقعیت آن است شاید روزی اکثریت سهام دیجیکالا به شرکت دیگری واگذار شود و دیگر نه سرآوایی باشد و نه برادران محمدی؛ اما چیزی که واقعیت دارد این است که تا به امروز هم خصولتیها در ترکیب سهامداری دیجیکالا بودهاند و مانع دیجیکالا برای ورود به بازار سرمایه عدم حضور یک شرکت خصولتی در این ترکیب نیست.
ولی چه بخواهیم و چه نخواهیم خبری که امروز منتشر شد به کام نماد بورسی «همراه» تمام شد.