کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
ارائه تسهیلات ۴۰ هزار میلیارد تومانی به دانشبنیانها تا پایان امسال
وزیر اقتصاد خبر داد که ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان از امروز پرداخت خواهد شد که این رقم تسهیلات تا پایان اسفندماه به ۴۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
احسان خاندوزی در مراسم انعقاد قرارداد اعطای تسهیلات تبصره ۱۶ قانون بودجه بین بانک ملی و صندوقهای پژوهش و فناوری با بیان اینکه اقداماتی در تامین مالی شرکتهای دانشبنیان انجام شده که ثمره و میوه آن را در سال ۱۴۰۲ خواهیم دید، گفت: «اولین نهاد در بحث حمایت از شرکتهای دانشبنیان موضوع ضمانت است و باید بسیار بیش از این چیزی که انجام شده نسبت به فراهم کردن ضمانتنامه برای شرکتهای دانشبنیان اقدام کنیم چراکه نقش ضمانت مهمتر از تسهیلاتدهی است.»
به گفته او نهاد و موضوع بعدی در تامین منابع مالی و تسهیلاتدهی؛ اعتبارسنجی شرکتهای دانشبنیان است که اگر در سال آینده اعتبار سنجی شرکتهای دانشبنیان انجام شود ریلی برای حرکت بلندمدت شرکتها خواهد بود.
به گزارش ایلنا، وزیر اقتصاد با اشاره به ارزش قرارداد امروز اعلام کرد: «۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان از امروز پرداخت خواهد شد که این رقم تسهیلات تا پایان اسفندماه به ۴۰ هزار میلیارد تومان میرسد.»
خاندوزی با اشاره به اهمیت تامین وثایق و اعتبار سنجی شرکتهای دانشبنیان ادامه داد: «با توجه به اجرای این دو موضوع تامین وثایق و اعتبارسنجی بانکها، براساس برنامه قانون بودجه باید برای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان سر خط بیایند.»
پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده که مانده کل تسهیلات اعطایی به شرکتهای دانشبنیان در پایان آذر ۱۴۰۱ نسبت به آذر ۱۴۰۰ معادل ۱۵۲ درصد افزایش داشته است. همچنین، طی ۹ ماهه ۱۴۰۱ تسهیلات پرداختی به دانشبنیانها نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۰ معادل ۱۴۳.۵ درصد افزایش داشته است.
همچنین در ادامه این مراسم علی وحدت، رییس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با اشاره به ضرورت تامین مالی شرکتهای دانشبنیان اعلام کرد که به دنبال این هستند که برای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان علاوه بر ظرفیت بانکها بتوانند از ظرفیت تامین مالی بازار سرمایه هم استفاده کنند.
او در این مورد گفت: «تا به امروز از سوی بانکها بیش از ۱۵ همت تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان داده شده که حتی یک مورد از تسهیلات هم معوقات نداشته است. رییس هیئت عامل صندوق نوآوری ریاست جمهوری با بیان اینکه زیرساخت تسهیلات ۴۰ هزار میلیارد تومانی به شرکتهای دانشبنیان آماده شده است، شرکتهای دانش بنیان تا سقف یک میلیارد تومان و صندوقها تا سقف ۲۵ میلیارد تومان میتوانند تسهیلات دریافت کنند.»
همچنین در این مراسم؛ ابوالفضل نجارزاده سرپرست بانک ملی ایران با بیان اینکه در سال جاری توانستهاند ۱۰۰ درصد تعهدات را در زمینه تامین مالی شرکتهای دانش بنیان را انجام دهند گفت: «بانک ملی در راستای ادامه فعالیتهای سیاستهای دولت اقداماتی را درباره حمایت از شرکتهای دانش بنیان را انجام داده است که از جمله این اقدامات ایجاد شعب ملی پلاس بوده است و با ایجاد این شعبه دنبال حمایت از شرکتهای دانشبنیان بودهایم.»
براساس توضیحات او بانک ملی در راستای تبصره ۱۶ قانون بودجه امروز تسهیلاتی را پرداخت میکند و با این اتفاق عدالت جغرافیایی را با اعطای تسهیلات به ۲۸ صندوق از سراسر کشور انجام دادهاند
نجارزاده با بیان اینکه از دیگر اقدامات بانک ملی در حمایت از دانشبنیانها این بوده که اخذ وثایق را تسهیل کردهاند، اعلام کرد که در سال جاری توانستهاند ۱۰۰ درصد تعهدات را در این زمینه انجام داده و در سال آینده هم نگاهی ویژه به این زمینه خواهند داشت.