کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
نرخ پذیرش ارزهای دیجیتال با شیبی تصاعدی در حال رشد است. همانطور که این بازار بالغتر میشود، کاربران بیشتری هم سوار قطار کریپتو میشوند و نرخ جهانی مالکیت کریپتو را افزایش میدهند.
طبق آخرین گزارش سایت کریپتوداتکام، این بازار در حال حاضر در مسیر نزدیکشدن به یک میلیارد کاربر رمزارز تا پایان سال ۲۰۲۲ است. نکته جالب توجه اینکه ورود کاربران جدید با وجود شروع یک بازار نزولی رشد کرده است.
اشتیاق روبهرشد به سمت ارزهای دیجیتال در چند سال گذشته بهطور پیوسته در حال افزایش بوده است. در حالی که همیشه کاربران خرد سوخت این رشد را فراهم میکردهاند، امسال تلاشهای سازمانی گستردهای برای ورود به این بازار صورت خواهد گرفت. پذیرش بیتکوین از سوی برخی کشورها نظیر السالوادور هم بخش دیگری از این اقبال بوده است.

همه اینها به افزایش قابل توجه تعداد کاربران کریپتو منجر شده است. بر اساس دادههای کریپتوداتکام، تا ۲۹ دسامبر ۲۰۲۱، ۲۹۵ میلیون کاربر کریپتو در سراسر جهان وجود داشته است. این تعداد فقط مجموع همه کاربران ۲۲ صرافی متمرکز است.
در سال گذشته میلادی، تعداد کاربران کریپتو تقریباً سهبرابر شده و از ۱۰۶ میلیون در ابتدای سال به ۲۹۵ میلیون در پایان سال افزایش یافته است. گزارش جدیدی میگوید اگر بازار شاهد همین نرخ افزایش در سال ۲۰۲۲ باشد، تا پایان سال به یک میلیارد کاربر خواهد رسید.
این میزان افزایش تعداد کاربران کریپتو تأثیر قابل توجهی بر این بازار خواهد داشت. در پایان سال ۲۰۲۲، حدود ۱۷۶ میلیون کاربر کریپتو در جهان، یا حدود ۶۰ درصد کل بازار، بیتکوین خواهند داشت. تنها حدود ۲۳ میلیون نفر صاحب اتریوم خواهند بود و ۲۳ درصد هم همزمان بیتکوین و اتریوم را نگهداری خواهند کرد.
گزارش میگوید بیشترین رشد ماهبهماه کاربران کریپتو سال گذشته میلادی در ماه آگوست اتفاق افتاد و تعداد کاربران در مقایسه با ماه قبل آن ۱۵.۲ درصد افزایش یافت. این افزایش تا حدی عامل عملکرد درخشان بیتکوین در تعداد کاربران در ماههای بعد بود که در نوامبر به اوج خود رسید؛ زمانی که رکورد قیمت بیتکوین به ۶۹ هزار دلار رسید.
تکرار نرخ رشد ۱۵.۲درصدی که در ماه آگوست رخ داد، در ماههای بعدی تکرار نشد و نرخ رشد ماهانه در سپتامبر و اکتبر ۲۰۲۱ بهترتیب تنها ۱.۱ و ۲.۱ درصد بود.
با وجود این، بیتکوین همچنان بزرگترین بخش از بازار کریپتو را به تصرف خود درآورده است؛ هم از نظر ارزش بازار و هم از نظر تعداد کاربران. در جولای ۲۰۲۱، فقط کمتر از ۵۶ درصد از کل کاربران رمزارز دارای بیتکوین بودند. این سهم بازار تا اکتبر به رشد خود ادامه داد و به ۶۳ درصد رسید، اما هنگامی که بیتکوین ATH خود را لمس و بعد روند کاهش دوماهه خود را آغاز کرد، سهم بازار آن به ۶۰ درصد کاهش یافت.

وقتی صحبت از ارزش بازار بیتکوین به میان میآید، باید گفت در ابتدای نوامبر ۲۰۲۱ نیز سهم بیتکوین از بازار شروع به کاهش کرد و در پایان سال به زیر ۴۰ درصد رسید. اگر این روند نزولی در سال ۲۰۲۲ ادامه یابد، میتوان شاهد کاهش سلطه آن به پایینترین حد تاریخی بود. با این حال، هیچکدام از اینها بر تعداد افرادی که بیتکوین دارند، تأثیر نمیگذارد. اگر نرخ مالکیت در میان کاربران کریپتو در حدود ۶۰ درصد فعلی باقی بماند، به این معنی است که ۶۰۰ میلیون نفر صاحب بیتکوین خواهند شد.
تجزیه این دادهها پدیده جالبتری را هم آشکار میکند؛ در نیمه دوم سال ۲۰۲۱، تعداد کاربران بیتکوین ۳۷.۵ درصد افزایش یافت و از ۱۲۸ میلیون در جولای به ۱۷۶ میلیون در دسامبر رسید. از سوی دیگر، اتریوم در این مدت شاهد افزایش تنها ۱.۴درصدی تعداد کاربران خود بود.
این بدان معناست که تعداد کاربران اتریوم در نیمه دوم سال در حدود ۲۳ میلیون نفر ثابت مانده است. با این حال، در نیمه اول سال ۲۰۲۱، تعداد کاربران اتریوم ۶۴ درصد افزایش یافت. اتریوم همچنین کل سال ۲۰۲۱ را صرف از دست دادن سهم بازار خود کرد؛ سهمی که از ۱۳ درصد در ژانویه به ۸ درصد در دسامبر ۲۰۲۱ کاهش یافت.
