کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
سرور پارس از خدمات ابری خود با نام «پارسهاست» با هویت بصری تازه رونمایی کرد. نشست خبری این رونمایی با حضور «علی کتابی»، مدیر عملیاتی سرور پارس و «شادی بابادی»، مدیر مارکتینگ سرور پارس برگزار شد.
گفتنی است سرور پارس از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را با هدف ارائه خدمات وب آغاز کرده است. سرور پارس برای نخستین بار در سال ۱۳۹۱ روی بستر داخلی سرور ارائه داد. در سال ۱۳۹۴ این مجموعه در مواجهه با یک مشکل فنی، برای مدتی نتوانست از دامنه سرور پارس استفاده کند و در نتیجه آن «پارسهاست» را راهاندازی کرد.
در ابتدای سال ۱۴۰۱ مشکل فنی دامنه سرور پارس رفع شد. اکنون هاب اصلی این شرکت «سرور پارس» معرفی میشود و سایر سایتها مانند پارسهاست، زیرمجموعه سرور پارس هستند و با برند جداگانه خود فعالیت میکنند.
رویداد اخیر سرور پارس نیز برای رونمایی از نوآفرینی هویت بصری «پارسهاست» برگزار شد. سایت «پارسهاست» از هفته آینده با هویت بصری جدید خود آغاز به کار خواهد کرد.

علی کتابی، مدیر عملیاتی سرور پارس در نشست اخیر این شرکت در پاسخ به خبرنگاران در این خصوص که در زمان ایجاد اختلال در زیرساختهایی همچون برق، چگونه با مشکلات روبهرو میشوند گفت: «مشکلات زیرساختی باعث شد ما سیاست خود را به گونهای تنظیم کنیم که در هنگام مشکلات زیرساختی با قطعی کامل روبهرو نشویم. برای مثال ما کل بستر خود را روی یک دیتاسنتر قرار ندادیم و در این لحظه در حال همکاری با تمام دیتاسنترهای کشور هستیم. با همین روند اگر یکی از دیتاسنترها دچار مشکل شود، تنها درصدی از خدمات ما با قطعی روبهرو خواهد شد.
در ادامه شادی بابادی توضیح داد: «در آینده سرور پارس چند سایت مختلف خواهد داشت که محصولات آنها دستهبندیشده هستند. برای مثال «گواهینامه امنیتی اساسال» در سایت آیسرت ارائه خواهد شد.
او در ادامه افزود: «خدمات ابری ما به صورت هاست و سرور بهعنوان خدماتی جدید در حال ارائه هستند.»
اگر بستر کار فراهم شود، میتوانیم خدمات خود را صادر کنیم
علی کتابی در خصوص امکان فعالیت کسبوکارهای حوزه ارائه خدمات وب در خارج از کشور و در جامعه بینالملل گفت: «استعدادهایی در کشور هستند که میتوانند در حد بینالمللی فعالیت کنند. در ابتدا که ما سرور خود را در ایران راهاندازی کردیم، تنها برای برخی از موارد از سرور ایران استفاده میشد. در ادامه فعالیت ما روی بستر ایران افزایش پیدا کرد تا زمانی که فیلترینگ و مشکلاتی از این نوع برای بستر اینترنت ایران به وجود آمد. این مشکلات شرکتهایی مانند ما را ناچار به جمعآوری ارائه خدمات به خارج از کشور کرد. زیرا برای مثال اگر ارتباط بین ایران و خارج قطع میشد و اگر سایتی روی سرور خارجی قرار داشت، آن سایت از دسترس خارج میشد.

در واقع اگر بحث اجبار وجود نداشته باشد و دست ما برای فعالیت در خارج از کشور باز باشد و از سوی دیگر برگشت مالی وجود داشته باشد، فعالیت ما در خارج از کشور مانند دیگر انواع صادرات خواهد بود و حتماً امکانپذیر است. به این معنی که ما خدماتی را به خارج از کشور ارائه میدهیم که منابع انسانی آن داخل کشور هستند و همانطور که چین و هند توانستند این روش را به کار گیرند و در آن پیشرفت کنند، کشور ما و شرکت ما نیز میتواند در این حوزه موفق عمل کند؛ البته شرط این موضوع، ایجاد بستر برای انجام کار است، اما از نظر تخصصی مشکلی برای انجام این فعالیت نخواهیم داشت.»
کتابی مقصود خود را از ایجاد بستر کاری اینگونه توضیح داد: «هنگامی که در بیرون از ایران بخواهیم یک سرور را راهاندازی کنیم با مسائل مختلفی روبهرو هستیم. برای مثال راهاندازی سرور را با تجهیزاتی که با دلار پنج هزار تومانی خریداری شده آغاز میکنیم اما مجبور هستیم با دلار پنجاه هزار تومانی ادامه دهیم. در این شرایط برگشت مالی طبق برنامهریزی پیش نخواهد رفت.»
فیلترینگ برایمان هم سود داشت و هم زیان
کتابی در ادامه صحبتهایش با اشاره به فیلترینگ گستردهای که در شهریورماه سال پیش اتفاق افتاد، گفت: «فیلترینگ برای ما هم نقطه مثبت داشت و هم منفی. نقطه مثبت آن این بود که برخی از افراد به سرورهای مجازی نیاز پیدا میکردند که برای پیشبرد کار خود از آن استفاده کنند و این مسئله برای ما سود ملی داشت. اما از عمده مشکلاتی که فیلترینگ به وجود آورد میتوان به این اشاره کرد که برای مثال در کوچکترین بهروزرسانی یک افزونه وردپرس ما با مشکلات بسیاری مواجه میشدیم.»
او در ادامه در خصوص حملات سایبری به سرور پارس گفت: «در هر ماه حداقل با یک حمله روبهرو هستیم. اما توجه ما بیشتر روی بزرگی و مقیاس حمله است تا تعداد حملات. همچنین گفتنی است حملات سایبریای که به ما میشود بیشتر از جنس ddos است؛ به این معنی که ترافیک سنگینی به سمت شبکه ما فرستاده میشود تا شبکه را دچار اختلال کند. این حملات نیز عمدتاً به دلیل نبود پهنای باند، پیش از اینکه به سرورهای ما برسند، خود دچار مشکل میشوند و بسیاری از آنها به این دلیل اصلاً مشکلی برای سرورهای ما به وجود نمیآورند.»