کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
لایحهها و مقررات زیادی برای فعالان صنعت استخراج در سالهای گذشته تدوین شده است؛ برنامههایی که فعالیت صنعتگران خرد را نابود کرده است، اما از سویی منافع عدهای خاص را تأمین میکند. در نتیجه مافیا در این صنعت شکل گرفته است. با فعالیت هرچه بیشتر مافیا، فعالیت زیرزمینی بیشتر شده است. همچنین متخصصان این حوزه با ناامیدی جذب کشورهای همسایه میشوند.
افشین آشوری، رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز سازمان نظام صنفی رایانهای در گفتوگو در این رابطه گفت: «در متن سند تحول که در تاریخ ۸ اسفندماه ۱۴۰۰ ابلاغ شد، به رمزارزها یا رمزارزشها پرداخته شده است. پرداختن به این موضوع اتفاق خوبی است، اما این سند کلی و بالادستی است. احکام این سند بهدرستی مطرح نشده است.
در قسمت استخراج رمزارز قوانین بهدرستی اجرا نشده است. مقررات جدیدی در حال تدوین است که بدتر از قوانین قبلی است. قوانین قبلی به استخراج دو هزار مگاوات بهصورت زیرزمینی منجر شد. از سویی مافیا در این صنعت همانند مافیای دارو، تجهیزات پزشکی و خودرو شکل گرفته است.»
کسب سود مافیا با انرژی مفت
آشوری اظهار کرد: «این مافیا نمیخواهد صنعت استخراج رمزارز در ایران توسعه یابد. مافیای صنعت استخراج ارز دیجیتال با انرژی مفت و امکانات کسب سود میکند. مافیای مذکور مرتبط با بخش خصوصی است و ارتباطی با نهادهای دولتی، امنیتی و نظامی ندارد. انرژی مفت در اختیار آنهاست و بر اساس قانون اصل ۱۴۴ بخش خصوصی تجهیزات نیروگاهی کسب کرده و صنعت استخراج رمزارز را نیز تصاحب کردهاند.»
وی افزود: «بخش خصوصی عادی جامعه از این تجهیزات بهرهمند نیست. این مافیا با بیتالمال کسب سود میکنند و برای جامعه تعیین تکلیف میکنند. از هشت سال پیش مافیا شکل گرفته و متأسفانه در این دولت هم سرکار هستند. با این روش نهتنها صنعت استخراج رمزارز توسعه پیدا نخواهد کرد، بلکه زیرساختهای انرژی ما نیز آسیب خواهد دید.»
چرا گاز را از صنعتگران رمزارز دریغ میکنند
رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز سازمان نصر خاطرنشان کرد: «به نحوی قانونگذاری میکنند که برای هیچ صنعتگری ورود به استخراج رمزارز سودآور نباشد. در چند روز گذشته فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت برای فولادیهای صادرکننده، گاز را ۱۰ تومان اعلام کرد. اقدام خوبی بود، اما چرا این گاز را از صنعتگران رمزارز دریغ میکنند. حداقل صنعتگران این حوزه را در حد عراقیها بدانید. با این روند هیچ صنعتگری علاقهمند به فعالیت نیست.»
آشوری در پایان تأکید کرد: «اگر محسن رضایی، معاون اقتصادی دولت که مسئول ارزهای دیجیتال شده است، با مافیا مقابله نکند، صنعت استخراج رمزارز توسعه پیدا نخواهد کرد. در نهایت هم از شخص معاون اقتصادی دولت هزینه میکنند و بدون اطلاع، هزینه این مافیاها را پرداخت خواهند کرد. بهصورت زیرپوستی جوری نفوذ کردهاند که در بدنه دولت هیچکس مطلع نیست. ما مطلع هستیم و یک روزی اسامی این افراد را رسانهای خواهیم کرد. از کل صنعت استخراج رمزارز باید ۲۰ درصد در ایران باشد، اما با این روند تنها مافیا رشد میکند.»