کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

اخراج ۱۳۰ میلیون‌ دلاری! / آیا حقوق پس از اخراج کارمندان سابق، توییتر را نابود خواهد کرد؟

ماه نوامبر گذشته بود که ایلان ماسک پس از جنجال‌های بسیار بالاخره توییتر را خریداری کرد. اما امضای قرارداد خرید قطعاً به معنای پایان جنجال‌های مرد همیشه در صحنه‌ صنعت فناوری نبود. ماسک در اولین اقدام خود به‌عنوان مالک جدید توییتر دست به اخراج دسته‌جمعی بخش بزرگی از کارکنان توییتر زد تا به قول خودش «خانه‌تکانی» کرده باشد.

حالا اما بخش بزرگی از این کارمندان اخراجی که معتقدند حقوق مالی پس از اخراج آنها به‌درستی مدیریت نشده، دست به ثبت شکایات جمعی از توییتر و ماسک زده‌اند. توییتر که بر اساس گزارش‌های ضد و نقیض مدت‌هاست از زمان مالکیت ماسک سودآور نبوده، حالا ممکن است با یک ضرر ۱۳۰ میلیون دلاری یک قدم به لبه پرتگاه نزدیک‌تر شود.

کابوس ماسک توسط شانون لیس ریوردن، وکیل کارگری رهبری می‌شود. ریوردن تا این لحظه بیش از ۱۳۰۰ شکایت جداگانه را به نمایندگی از کارمندان اخراج‌شده ثبت کرده است. دو دلیل اصلی شکایت تأخیر در پرداخت حقوق پس از اخراج و کمتر بودن مبلغ پرداختی در وهله پرداخت است.

در صورت مجرم شناخته‌شدن در تخطی از مفاد قراردادی،‌ توییتر و به طبع آن ماسک ممکن است به ده‌ها میلیون دلار خسارت محکوم شوند. در حال حاضر قوانین فدرال مربوط به مدیریت حقوق فرد اخراجی می‌تواند هر‌کدام از این کارمندان را تا ۱۰۰ هزار دلار مشمول دریافت خسارت از توییتر کند.

در صورتی که ماسک در تمام این پرونده‌ها محکوم شود،‌ بیش از ۱۳۰ میلیون دلار حداقل خسارتی است که وی متحمل خواهد شد. به نظر می‌رسد که این پایان سختی ماسک نباشد. ثبت یکباره این حجم از شکایات، کارمندان سابق دیگر توییتر را که تا این لحظه دست به شکایت نزده بودند نیز راغب به ملحق شدن به موج شکایات کرده است.

این رقم ۱۳۰ میلیون دلاری اما تنها مشکل ماسک نیست. بخش بزرگی از خسارات متوجه ماسک از همین حالا قطعی است. رسیدگی به این تعداد پرونده قضایی به طور قطع میلیون‌ها دلار هزینه حقوقی و پیشگیرانه را در بر خواهد داشت. امری که ممکن است ماسک را ترغیب به مذاکره با وکیل افراد اخراجی و پرداخت مبلغی کمتر به هر فرد در غالب یک توافق خارج از دادگاه کند.

شانون لیس ریوردن نیز در این خصوص سکوت نکرده است. وی به‌تازگی چنین گفته است: «در مفاد قرارداد این کارمندان رسیدگی جداگانه هر پرونده به‌دقت ذکر شده است. دلیلی هم که آقای ماسک حالا بیش از ۱۳۰۰ پرونده دادگاهی دارد، همین است. امیدوارم روزی برسد که ایلان ماسک عقل سلیم خود را بازیابد و دریابد که پرداخت حقوق کارمندی به افرادی که نسبت به آن محق هستند، ارزان‌تر تمام می‌شود.»

در صورت دادگاهی‌شدن توییتر و ماسک، امید اصلی آنها برای اثبات بی‌گناهی، از طریق خاطرنشان کردن انعقاد شرایط قراردادی در طول مدیریت مالکان قبلی توییتر خواهد بود. در غیر این صورت اگر ماسک اقدام به توافق خارج از دادگاه نکند، وضعیت سوددهی توییتر به قدری وخیم خواهد شد که نیازمند تزریق مستقیم سرمایه از سوی ماسک باشد. ماسک پیش‌تر در توییت‌هایی به وضع وخیم توییتر و شباهت آن به «شرکتی در آستانه ورشکستگی» اشاره کرده بود.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/l1zg
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.