کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

جاب‌ویژن منتشر کرد: فعالان حوزه IT خواهان افزایش ۳۴درصدی حقوق هستند

خبرهای مختلفی از انتهای سال گذشته در مورد افزایش حقوق در سال جدید شنیده می‌شود. جاب‌ویژن به همین بهانه گزارشی از میزان افزایش حقوق در سال ۱۴۰۲ و در گروه‌های شغلی مختلف منتشر کرده است. طبق این گزارش در بخش شغلی فناوری اطلاعات و در رده کارشناس و کارشناسی ارشد افراد شاغل در این حوزه خواهان حداقل افزایش ۳۴ درصدی و در سطح مدیریت خواهان افزایش حقوق حداقل ۳۶ درصد هستند.

داده‌های به کار رفته در این گزارش از نظرسنجی برگزار شده توسط پلتفرم جاب‌ویژن استخراج شده‌اند. این نظرسنجی در ماه‌های بهمن و اسفند ۱۴۰۱ برگزار شده و زمان برگزاری آن پیش از اعلام حقوق مصوب وزارت کار برای سال ۱۴۰۲ بوده است.

در این نظرسنجی بیش از ۷۴ هزار نفر در ۷۹ گروه شغلی و از ۴۵۴ شهر مختلف کشور شرکت کرده‌اند. در این نظرسنجی به صورت مشخص از افراد پرسیده شده که «فکر می‌کنید در سال ۱۴۰۲ روی چند درصد افزایش حقوق با سازمان خود به توافق خواهید رسید؟ » این بدان معنی است که اعداد این گزارش منعکس کننده میزان افزایش حقوق مد نظر افراد با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر بازار کار و سازمانی که برای آن کار می‌کنند، است و افراد اعدادی را به عنوان میزان افزایش حقوق بیان کرده‌اند که گمام می‌کنند می‌توانند در سال ۱۴۰۲ با کارفرمای خود روی آن به توافق برسند.

در نهایت توزیع درآمدی و میزان افزایش حقوق در سال ۱۴۰۲ به تفکیک گروه‌های شغلی در این گزارش آمده که در ادامه می‌خوانید آمار مربوط به بخش فناوری اطلاعات را می‌خوانید:


دیجیتال مارکتینگ و سئو


طبق این گزارش در شغل دیجیتال مارکتینگ و سئو ۷۵ درصد از افراد این جامعه آماری کمتر از ۱۲.۵ میلیون تومان دریافت و ۲۵ درصد از این گروه بیش از ۱۲.۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند. این گزارش در هر گروه شغلی در رده کارشناس، کارشناس ارشد و مدیر میزان درخواست حقوق افزایشی در سال ۱۴۰۲ را جویا شده است.

در گروه شغلی دیجیتال مارکتینگ و سئو با مدرک کارشناسی در تهران، درخواست افزایش ۳۵ درصدی حقوق خود در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته را دارند.

در رده کارشناسی ۵۰ درصد حاضران در نظرسنجی اعلام کرده‌اند که حقوق دریافتی‌شان زیر ۱۰ میلیون تومان یعنی نزدیک به ۸ میلیون تومان است و حالا در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۳۵ درصدی حقوق می‌خواهند که حقوقشان در گروه شغلی مارکتینگ و سئو به ۱۰ میلیون ۸۰۰ هزارتومان برسد.

در رده کارشناسی ارشد، افراد خواهان افزایش ۲۱ درصدی حقوق خود بوده‌اند. به طور میانگین حقوق دریافتی در این گروه شغلی در سال گذشته ۱۳ میلیون تومان بوده است.

در رده مدیران هم برای گروه شغلی مارکتینگ و سئو خواهان افزایش حقوق ۵۰ درصدی هستند. مدیران این گروه شغلی به طور میانگین ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کردند و حالا در سال جدید با افزایش ۵۰ درصدی حقوق می‌خواهند بیش از ۲۲ میلیون دریافت کنند.


تولید محتوا


در بخش گروه شغلی ترجمه، تولید محتوا، نویسندگی و ویراستاری در رده کارشناس، کارشناس ارشد و مدیر به ترتیب خواهان افزایش حقوق ۲۹، ۲۸ و۲۲ درصدی را داشته‌اند.

در این گروه شغلی و در رده کارشناس ۵۰ درصد حاضران در نظرسنجی ۷ میلیون تومان دریافت می‌کرده‌اند و حالا می‌خواهند این میزان حقوق در سال جدید به ۹ میلیون تومان برسد.

همچنین در رده کارشناسی ارشد با افزایش ۲۸ درصدی حقوق می‌خواهند که حقوقشان در بخش تولید محتوا از ۹ میلیون ۴۰۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون تومان برسد.

اما در رده مدیران این حوزه شغلی که خواهان افزایش حقوق ۲۲ درصدی بوده‌اند، ۵۰ درصد حاضران در نظرسنجی در سال گذشته تنها ۱۴ میلیون ۸۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کرده‌اند که حالا همین گروه می‌خواهند این میزان حقوق در سال ۱۴۰۲ حداقل به ۱۸ میلیون تومان برسد.


توسعه نرم‌افزار و برنامه نویسی


برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار از آن شغل‌هایی است که به باور برخی از افراد جامعه حقوق بالایی دریافت می‌کنند، اما نظرسنجی جاب‌ویژن نشان می‌دهد که این گروه نیز حقوق بالایی نسبت به دیگر فعالان حوزه فناوری اطلاعات دریافت نمی‌کنند.

برای مثال در رده کارشناسی این حوزه شغلی حقوق دریافتی در سال گذشته به صورت میانگین تنها ۹ میلیون تومان بوده که حالا این افراد خواهان افزایش ۴۸ درصدی حقوق خود در سال ۱۴۰۲ هستند تا حداقل حقوقشان به ۱۳ میلیون ۴۰۰ هزار تومان برسد.

در رده کارشناسی ارشد و شغل توسعه نرم‌افزار و برنامه نویسی در سال گذشته حداقل حقوق دریافتی ۱۵ میلیون تومان بوده که حاضران در نظرسنجی جاب‌ویژن خواهان افزایش ۴۰ درصدی حقوق خود در سال جاری هستند تا این میزان به ۲۱ میلیون تومان برسد.

در رده مدیران هم خواهان افزایش ۳۲ درصدی حقوق خود بوده‌اند. مدیران فعال در حوزه توسعه نرم‌افزار و برنامه‌نویسی حداقل حقوقی که سال گذشته دریافت می‌کرده‌اند ۲۵ میلیون تومان بوده که حالا خواهان رسیدن این عدد در سال ۱۴۰۲ به رقم ۳۳ میلیون تومان است.


شبکه، پشتیبانی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری


نمونه شغل‌های این بخش شامل کارشناس شبکه، پشتیبانی شبکه، مدیر ‌IT، مدیر شبکه، ادمین شبکه، کارشناس استقرار نرم‌افزار و کارشناسل DevOps می‌شود.

در این گروه شغلی و در رده کارشناسی خواهان افزایش حداقلی ۳۴ درصدی حقوق خود هستند. به طور مثال میانگین حقوق در این گروه شغلی و در رده کارشناسی سال گذشته به ۱۱ میلیون تومان می‌رسیده که با افزایش ۳۴ درصدی شاغلان در این گروه شغلی خواهان حقوق ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزارتومانی هستند.

در رده کارشناسی ارشد نیز خواهان افزایش حقوق ۳۸ درصدی هستند. میانگین حقوقی در این رده سال گذشته ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان است که با افزایش ۳۸ درصدی حقوق در سال جاری به ۲۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد.

همچنین در رده مدیران نیز برای این عنوان شغلی خواهان افزایش حقوق ۳۸ درصدی هستند که این به معنای این است که حقوق ۲۰ میلیون تومانی آنها در سال گذشته به ۲۷ میلیون ۵۰۰ هزار تومان در سال جدید می‌رسد.


علوم داده و هوش مصنوعی


افراد شاغل در عنوان شغلی علوم داده و هوش مصنوعی هم در رده‌های مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد و مدیریت خواهان افزایش ۳۸ درصدی حقوق خود هستند.

حقوق دریافتی در سال ۱۴۰۱ برای این گروه شغلی و در رده کارشناس به صورت میانگین ۱۲ و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است که با افزایش ۳۸ درصدی حقوق خواهان رسیدن این عدد به ۱۷ میلیون ۳۰۰ هزار تومان هستند.

در رده کارشناسی ارشد برای این گروه شغلی خواهان افزایش ۳۷ درصدی حقوق خود هستند. برای نمونه حقوق دریافتی این گروه شغلی در سال ۱۴۰۱ به صورت میانگین ۱۸ میلیون تومان بوده که با افزایش ۳۷ درصدی حقوق این میزان در سال جدید اگر با افزایش ۳۷ درصدی همراه باشد به رقم ۲۴ میلیون ۷۰۰ تومان می‌رسد.

مدیران گروه شغلی علوم داده و هوش مصنوعی هم خواهان افزایش ۳۸ درصدی حقوق خود در سال ۱۴۰۲ هستند. این گروه به صورت میانگین در سال گذشته ۳۰ میلیون تومان دریافت می‌کردند که با محقق شدند ۳۸ درصدی حقوقشان به رقم ۴۱ میلیون تومان و ۳۰۰ هزار تومان می‌رسد.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/r9gx
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.