کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
این روزها بحث درباره آینده بازار رمزارزها و فعالیت شدید رگولاتورها برای محدود کردن بازار در سال ۲۰۲۲ بسیار داغ است. این نگرانیها خود با سقوط یکپارچه بازار و قرمز شدن اکثر چارتها همزمان شده و بسیاری را درباره آینده صعودی بازار به شک واداشته است.
در چنین شرایطی، «جی کلایتون»، رئیس سابق کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده که خود این روزها در صف مقدم رگولاتورهای رمزارزی قرار دارد، معتقد است داراییهای رمزارزی زیرساخت مالی جهانی را تغییر خواهند داد. او میگوید: «من میبینم که داراییهای دیجیتال، چه به شکل رمزارز، چه به شکل یک استیبلکوین یا حتی داراییهای مربوط به بخش دیفای، حالا بخشی از زیرساختهای جهانی ما هستند.»
اما هنوز عمق نقش این داراییها در بازار مالی بهبلوغنرسیده روشن نشده است. کلایتون ادامه میدهد: «شما باید توکنسازی و فناوری رمزگذاری را از رمزارزها متمایز کنید.
اگر به چشمانداز ترکیب توکنسازی و قراردادهای هوشمند در زیرساختهای مالی ما نگاه کنید، دو چیز برجسته میشود؛ اول دستاوردهای بهینهسازی سازوکارهای مالی و دیگری که در زیرساختهای موجود به ثمر رسیده، فرصتهایی است که این بهینهسازی برای دستیابی به بازارهای بیشتر و ایجاد بازارهای جدید به ارمغان میآورد. فکر میکنم چنین تأثیری در پرداختهای فرامرزی میتواند راهنمای تحولات آینده باشد.
توانایی از بین بردن اصطکاکهای موجود در سیستم بانکداری جهانی، بهویژه در بازارهای نوظهور – همانطور که با حجم معاملات ۲۴ ساعته جهانی بیتکوین نشان داده میشود – امری است که بهسختی میتوان در برابر آن مقاومت کرد.»
مدافع امروز، مهاجم دیروز
با وجود دفاع امروز کلایتون از رمزارزها، وی که در اواخر سال ۲۰۲۰ هنوز رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار بود، پس از اتهامزدن به ریپل و دو تن از مدیران آن، روند دادگاهی را شروع کرد که برای بیش از دو سال به مرکز جنجالهای قانونگذاری رمزارزی در ایالات متحده تبدیل شد.
حالا او پس از خروج از کمیسیون، در طول سال ۲۰۲۱ به یکی از مدافعان سرسخت رمزارزها تبدیل شده و بهعنوان عضو هیئت مشاور برای دو شرکت رمزارزی به نامهای Fireblocks وOne River شروع به فعالیت کرده است. متعاقباً در دسامبر ۲۰۲۱ وی در والاستریت ژورنال شروع به نوشتن مقالههایی در دفاع از رمزارزها کرد. دو مقاله وی تحت عناوین «آینده آمریکا به بلاکچین بستگی دارد» و «زمان پذیرش ایالات متحده در قبال رمزارزها اکنون است» مورد توجه ملی قرار گرفتند.
مقررات کلیدی است
کلایتون با وجود تبدیلشدن به یکی از مدافعان سرسخت رمزارزها از گذشته خود نیز چندان فاصله نگرفته است. او هنوز باور دارد که با وجود وابستگی آینده ایالات متحده به رمزارزها و بازارهای آن، در عین حال رگولاتورها و قانونگذاران باید نقش خود را ایفا کنند. او میگوید: «روند انتقال ساختارهای مالی به سامانههای رمزارزی یکی از بزرگترین چالشهای تاریخ آمریکاست.
جنبههای کلیدی سیستم نظارتی مالی آزمایششده در ایالات متحده، از جمله مبارزه با پولشویی، شناخت مشتری و حمایت از سرمایهگذار باید همه در این روند کلیدی مورد نظارت باشند. من کماکان به اصول ساختار نظارتی خود اعتقاد دارم و فکر نمیکنم آنها باید تغییر کنند.
وقتی ریپل را وارد دادگاه کردیم، بر اساس ارزشها و قوانینی بود که باور داشتیم زیر پا گذاشته شدهاند و هنوز هم اگر فعالیتهای رمزارزی به این سمت بروند، باید با آنها مقابله کرد. این فناوریها میتوانند جهان را تغییر دهند.
بدون شک ادغام آنها در زیرساختهای مالی ما باید تسهیل شود، ولی ما نباید اصول و اهداف نظارتی خود را برای تسهیل این فناوری کاهش دهیم. در غیر این صورت ریسک ضربهخوردن این فناوری به دست رگولاتورهایی که دلیل مخالفت آنها صرف مخالفت است، بهشدت بالا میرود.»