کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
گزارش فصلی رگولاتوری نشان میدهد کاهش در میزان استفاده از پهنای باند ثابت در مقایسه با سیار، تنها در شاخصهای زیرساختی و دسترسی پهنای باند دیده نمیشود. این کاهش در شاخص کیفیت پهنای باند مانند شاخصهای نوسان تأخیر (Jitter) و تأخیر (RTT) هم به شکل قابل توجهی نشان داده شده است.
شاخص PLR یا میزان اتلاف بستهها در بخش داخلی از ۰.۳۹ به ۰.۳۴ درصد در سهماهه دوم سال رسیده که با رشد ۱۳.۰۴درصدی روبهرو بوده است. شاخص PLR در بخش بینالملل هم از ۰.۵۸۳ به ۰.۴۴ درصد در سهماهه دوم سال رسیده و رشد ۲۴.۵۲درصدی داشته است.
وضعیت کیفیت پهنای باند در زمینه شاخص نوسان تأخیر هم به شکل محسوسی کاهش داشته است. شاخص Jitter داخلی که در سهماهه اول سال ۵.۹۱۲ میلیثانیه گزارش شده بود، در سهماهه دوم با ۲۴.۴۹ درصد کاهش به ۷.۳۶ میلیثانیه رسیده است.
وضعیت کیفیت اینترنت بر اساس شاخص Jitter در بخش بینالملل هم بسیار بدتر از سهماهه اول سال گزارش شده است. طبق گزارش اخیر رگولاتوری در حالی که شاخص Jitter بینالملل در سهماهه اول سال ۶.۴۱۳ میلیثانیه بوده، این میزان با ۳۲.۰۸ درصد کاهش به ۸.۴۷ میلیثانیه رسیده است.
آستانه قطعشدن خدمت در بخش شاخص کیفیت Jitter طبق مصوبههای رگولاتوری ۱۰ میلیثانیه گزارش شده است. همچنین این گزارش میزان سرعت انتقال داده مشترکان تلفن همراه بر اساس فناوری 3G و 4G را مقایسه کرده که در این بین تنها سرعت انتقال داده مشترکان 3Gهمراه اول کاهش داشته است.
کاهش وضعیت توسعه شبکه در بخش زیرساخت و دسترسی و کیفیت اینترنت از طریق گزارش اخیر رگولاتوری به شکل شفاف مشخص میکند با وجود همه شعارها و وعدههای وزیر ارتباطات برای توسعه پهنای باند، بهویژه در بخش ثابت، همچنان این بخش نهتنها رشدی نداشته که با کاهش در زمینه توسعه و کیفیت هم مواجه شده است. این آمارها از وضعیت افول بخش توسعه و کیفیت اینترنت در حالی منتشر شده که دربرگیرنده اطلاعات شبکه بعد از شروع فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی از انتهای شهریور تاکنون نیست.