کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
نمایندگان مجلس در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۲ تصویب کردند / کسبوکارهای فعال در پلتفرمهای داخلی معاف از مالیات شدند
بهناز توحیدی / نمایندگان مجلس در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۲، کسبوکارهایی که در پلتفرمهای داخلی فعالیت میکنند را معاف از مالیات کردند.
به گزارش کارنگ دولت برای تشویق بیشتر کسبوکارها برای استفاده از پلتفرمهای داخلی در بودجه ۱۴۰۲ بندهایی اضافه کرده است.
نمایندگان مجلس امروز عصر (۶ اسفندماه) بررسی بودجه ۱۴۰۲ را در سه نوبت آغاز و در جریان بررسی بودجه با بند (ط) تبصره (۶) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۲ موافقت کردند.
در تبصره ۶ مربوط به عوارض و مالیات در بند «ط» آمده که در راستای حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور و تشویق کسبوکارهای اینترنتی با استفاده از سکوهای داخلی مورد تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که تا پایان سال ۱۴۰۱ فاقد پرونده مالیاتی بودهاند مشمول نرخ صفر مالیاتی میشود.
همچنین عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی توسط اشخاص یاد شده بابت کسبوکارهای اینترنتی تا پایان سال ۱۴۰۰ موجب محرومیت از معفیتهای مالیاتی نخواهد شد.
از ۳۰ شهریور و با فیلترشدن و ایجاد محدودیت برای شبکههای اجتماعی چون اینستاگرام و واتساپ کسبوکارهای به خصوص کسبوکارهای خانگی با مشکلات بسیاری روبرو شد.
از سوی دیگر دولت و حاکمیت در صحبتهای خود از پلتفرمهای داخلی حمایت میکنند و سعی دارند تا مردم و کسبوکارها را به استفاده از این پلتفرمها ترغیب کنند. سوم اسفندماه نیز عیسیزارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه هیات دولت با اعلام اینکه کاربران پلتفرمهای داخلی رو به افزایشاند و میزان کاربران یکتا آنها به ۳۵ میلیون کاربر رسیده ، گفت: «هم اکنون میزان کاربران فعال ماهانه ایتا به ۲۱ میلیون، بله به ۱۴.۵ و روبیکا به ۳۸ میلیون رسیده است. ما در وزارت ارتباطات تمام تلاش خود را برای خدمات دهی مناسب پلتفرمهای داخلی انجام میدهیم.»
البته آمار و ارقام اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات مورد انتقاد کاربران و کارشناسان هم هست. آنها این سوال را مطرح میکنند که اگر پلتفرمهای خارجی محدود و فیلتر نشده بودند، آیا باز هم مردم عضو پلتفرمهای داخلی میشدند؟ سوالی که از سوی وزارتخانه بیجواب مانده است.