کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

کارنگ صدوسی‌ویکم منتشر شد

رسانه اقتصاد نوآوری ایران، کارنگ، به صدوسی‌ویکمین شماره خود رسید.

در این شماره گفت‌وگوی مفصلی با حسین ریاضی، بنیان‌گذار شرکت صنایع ارتباطی پایا داشتیم. حسین ریاضی، بنیان‌گذار شرکت «صنایع ارتباطی پایا» بیش از ۴۰ سال است که در حوزه صنایع الکترونیکی و ارتباطات فعالیت می‌کند و یکی از تولیدکنندگان پیشکسوت این عرصه به شمار می‌رود. از نظر او ضعیف شدن دولت در اقتصاد به همراه توسعه اینترنت و شبکه‌های اجتماعی فضایی به وجود آورده تا بخش خصوصی بتواند فعالیت خود را توسعه دهد.

در این شماره نگاهی هم به دومین گزارش کیفیت اینترنت ایران داشتیم که توسط انجمن تجارت الکترونیک اتاق بازرگانی تهران منتشر شده است. گزارش مذکور نشان می‌دهد اینترنت در ایران پراختلال، محدود و کند است. رتبه ایران در اختلال ۴۷ از ۵۰ کشوری است که ما در این گزارش بررسی کردیم. رتبه ایران در حوزه محدودیت و سانسور ۴۹ از ۵۰ است. در موضوع سرعت هم رتبه ۵۰ از ۵۰ را دارد. متأسفانه ایران در مجموع رتبه اول را در اینترنت بی‌کیفیت دارد.

در راستای این گزارش گفت‌وگویی با حامد بیدی، مدیرعامل کارزار داشتیم. او می‌گوید: «بخشی از کیفیت بد اینترنت به دلیل سیاست‌های فیلترینگ است. دغدغه اصلی فیلترینگ است. هنگامی که پردازنده‌های اینترنت در پیک تایمی به اشباع می‌رسند، دیگر توانایی حجم فیلترینگ را ندارند و این مسئله اختلال به وجود می‌آورد.»

همچنین در این شماره هفتمین نشست کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق تهران را که با محوریت پلتفرم‌های سلامت برگزار شد، مورد بررسی قرار دادیم. در این نشست، آرش محبوبی، رئیس انجمن داروسازان تهران اظهار داشت: «ما اکنون در نسخ الکترونیکی، اصلاً وضعیت خوبی نداریم و ایمنی مردم در این مورد تأمین نمی‌شود. واقعیت این است که وارد شدن شرکت‌های آی‌تی به موضوع نسخه‌های الکترونیکی سلامت مردم را به خطر انداخته است.»

در کارنگ صدوسی‌ویکم به مطالعه مجله نیچر در خصوص دورکاری و تأثیر آن بر نوآوری افراد هم نگاهی انداخته‌ایم. این مطالعه مطرح می‌کند: «درست است که بر اساس مطالعات دوران کرونا مشخص شده که دورکاری روش نوینی برای افزایش بهره‌وری سازمانی است، اما چه کسانی سابقه بهتری در دستیابی به پیشرفت‌ها داشته‌اند؛ تیم‌هایی که از راه دور کار می‌کردند یا تیم‌هایی که شخصاً با هم همکاری می‌کردند؟»

و اما در مورد کارنگ…

حالا که در آستانه پایان سال جاری قرار داریم، تصمیم بر آن شد که انتشار هفته‌نامه به شکل روتین را متوقف کنیم و در این فرصت کار بازطراحی را کامل کرده و کارنگ را مجدد به صورت کاغذی منتشر کنیم. در این مدت تلاش می‌کنیم در وب‌سایت کارنگ به بررسی مهم‌ترین موضوعات حوزه اقتصاد نوآوری ایران و جهان بپردازیم و به زودی نسخه جدید چاپی کارنگ را با یک بازطراحی جدید در اختیار علاقه‌مندان قرار دهیم.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/0rwc
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.