کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
دو هفته پیش بود که استیبلکوین ترا به نام UST که در کنار تتر یکی از دو مهره اصلی بازار استیبلکوینها شناخته میشد، با یک فروپاشی اساسی، تتر را در این بازار بیرقیب کرد، اما تأثیر این فروپاشی بسیار فراتر از صعود تتر به قله بازار استیبلکوینها بوده است.
به گفته «ران هموند»، مدیر بخش روابط دولتی انجمن بلاکچین آمریکا از زمانی که این فروپاشی محقق شد، گویا در زیر صندلیهای سناتورها و نمایندگان مجلس آمریکا آتشی روشن شده است. هموند میگوید که تب رگولاتوری در کنگره از جناح هر دو حزب احساس میشود و عواقب آن شدیدتر از تلاشهای سابق برای رگولاسیون خواهد بود. با این حال او میگوید که احتمالاً تلاشها برای تصویب لایحههای اینچنینی تا بعد از انتخابات میاندورهای پیش رو انجام نخواهد شد.
هموند میگوید که استیبلکوینها علاوه بر اینکه همواره یکی از نقاط حساس برای رگولاتورها بوده، به لطف قیمت ثابت این ارزها، همچنین بهعنوان راهی برای درک چگونگی کارکرد رمزارزها برای سیاستمداران و قانونگذاران عمل کرده است.
این اتفاق از طرفی به درک بهتر پدیده رمزارزی توسط این قشر و از طرفی زمینهساز ترس آنها از نوسان شدید در مواردی مانند سقوط UST منجر شده است. هموند ادامه میدهد: «از همان ابتدا هم ایده یک ارز که دلار را نمایندگی میکند، اما تحت کنترل و پوشش قانونی نهادهای مالی نیست، توسط اندک سیاستمداری مورد پذیرش بود.
حالا که یک ارز که مدعی نمایندگی دلار بوده، از هم پاشیده، چهارچوبهای رگولاتوری بهسرعت در حال شکلگیری هستند و قوانین و لایحهها از همه سو ارائه خواهد شد.»
طرح فراگیر یلن
هفته پیش «جنت یلن»، وزیر خزانهداری آمریکا و از سرسختترین مهرههای موافق رگولاسیون رمزارزها اعلام کرد که بهزودی یک گزارش «فراگیر» در خصوص طرحهای پیش روی وزارت خود برای رگولاسیون رمزارزها ارائه خواهد داد. هموند میگوید که استفاده یلن از واژه «فراگیر» مهمتر از آن چیزی است که در نگاه اول به نظر میرسد.
امضای اولین و تنها فرمان اجرایی یک رئیسجمهور آمریکا در خصوص صنعت رمزارزها که به دست جو بایدن انجام شد، ورود رمزارزها به سیاست آمریکا را بهعنوان یک موضوع قابل توجه رقم زده است
نکته قابل توجه این است که یواستی بر خلاف رقیب اصلی خود تتر، دارای پشتوانه آشکار دلاری نبوده و مانند رمزارزهایی مانند بیتکوین بهصورت الگوریتمی کار میکند. هموند باور دارد که منظور یلن از گزارش فراگیر، گزارشی است که نهتنها استیبلکوینهای الگوریتمی، بلکه استیبلکوینهایی را نیز که دارای پشتوانه هستند، مورد هدف قرار خواهد داد.
لایحههای دوحزبی
تلاشها برای رگولاسیون گسترده یا فراگیر تنها از سوی جنت یلن دنبال نمیشود. گزارشها مبنی بر آن است که لایحههای جدیدی از سوی هر دو حزب غالب این کشور در حال تدوین هستند؛ لایحههایی که بهدنبال پیادهسازی قوانین معنادار و مؤثر تا پایان سال ۲۰۲۲ خواهد بود.
مهمترین این لایحهها شامل طرح سناتور «سینتیا لومیس» از وایومینگ و سناتور «کویستن گیلیبرند» از نیویورک است. گیلیبرند که بهعنوان یکی از دو سناتور ایالت نیویورک در میان بانفوذترین و شاخصترین اعضای سنای این کشور قرار دارد، در مورد لایحه پیش رو گفت: «لایحهای که با همکارانم از هر دو حزب در حال کار کردن روی آن هستیم، بر خلاف عموم لایحههای پیشین در مورد رمزارزها، بر یک حوزه مشخص و کوچک تمرکز ندارد. هدف ما ایجاد یک چهارچوب رگولاتوری جهانشمول برای صنعت رمزارزی است.»
رمزارزها در انتخابات؟
امضای اولین و تنها فرمان اجرایی یک رئیسجمهور آمریکا در خصوص صنعت رمزارزها که به دست جو بایدن انجام شد، ورود رمزارزها به سیاست آمریکا را بهعنوان یک موضوع قابل توجه رقم زده است. در کنار این امر، بحثهای فزاینده درباره بازار و صنعت رمزارزی در سنا و کنگره این کشور باعث شده تا بسیاری به این فکر بیفتند که آیا رمزارزها در انتخابات میاندورهای پیش رو و ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ نقش مهمی ایفا خواهند کرد یا خیر.
هموند در اینباره میگوید: «فکر نمیکنم در انتخابات میاندوره امسال رمزارزها نقش مهمی داشته باشد. شاید این حرف برای هواداران رمزارزها سنگین باشد، ولی فکر نمیکنم مسائل مربوط به رمزارزها در حال حاضر برای عموم رأیدهندگان اهمیت ویژهای داشته باشد.
هرچند در اواخر سال ۲۰۲۱ همه گمان میکردند سال ۲۰۲۲ سال رگولاسیون خواهد بود، من فکر میکنم معرفی و اجرا شدن لایحههایی که درباره آنها میشنویم، نه امسال، بلکه در سال ۲۰۲۳ رقم خورد. از این نظر، شاید در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ این مسائل برای رأیدهندگان از اهمیت نسبی برخوردار شود.»