کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
وزیر علوم اعلام کرده که فرایندهای مربوط به اختصاص اینترنت باز به اساتید دانشگاهها انجام شده و بهزودی ابلاغ میشود.
محمدعلی زلفیگل، در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره آخرین وضعیت اختصاص اینترنت باز به اساتید دانشگاهها گفت: «از دانشگاهها خواسته شده بود لیست اعضای هیئت علمی خود را برای دسترسی به اینترنت باز ارائه دهند. دسترسی به اینترنت باز به منظور استفاده از سکوها و تارنماهای بینالمللی با محتوای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری صورت میگیرد.»
اواخر سال گذشته مرتضی فرخی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص دسترسی اعضای هیئت علمی دانشگاهها به اینترنت باز نامهای به رؤسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری ارسال کرد. این نامه براساس مصوبه یکصدوبیستونهمین جلسه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه ارسال شده بود که طبق آن دستور به تهیه لیست اعضای هیئت علمی برای دسترسی به اینترنت باز داده شده بود.

دسترسی به اینترنت باز که از آن به اینترنت طبقاتی یاد میشود بعد از شروع اختلالها و محدودیتهای اینترنتی از اواخر شهریورماه سال گذشته مورد توجه قرار گرفت.
داستان از جایی شروع شد که اتحادیه فناوران تهران در اطلاعیهای اعلام کرد که دارندگان پروانه کسب از این اتحادیه میتوانند از اینترنت بدون فیلتر استفاده کنند؛ اطلاعیهای که با مخالفت بسیاری از مدیران و صنفهای فعال در حوزه آیتی مواجه شد. بعد از آن بود که نامههای مختلفی از سوی نهادها و شخصیتهای مختلف منتشر شده که در آن خواستار اینترنت بدون فیلتر یا به تعبیری همان اینترنت طبقاتی بودهاند.
همان زمان درخواست اساتید به اینترنت باز مورد انتقاد کارشناسان و فعالان صنف قرار گرفت. برای نمونه در همین زمینه محمد کشوری، کارشناس ارتباطات و مدیرعامل گروه علمی طیف در توییتر خود به نامه معاونت حقوقی وزارت علوم انتقاد کرده و نوشته است: «اولاً کدوم سکوها و سایتهای بینالمللی با محتوای علمی و پژوهشی فیلتر هستند که بناست برای دانشگاهیان باز شوند؟ ثانیاً این سایتهای علمی مگر سایت مستهجناند؟ خب برای همه مردم بازشون کنید. ثالثاً مصوبه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه چرا به صورت عمومی منتشر نمیشود؟ مگه اسرار نظامی است؟»
بهتازگی هم معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از اینترنت باز یا طبقاتی بهعنوان اینترنت حرفهای یاد کرده و گفته است که درخواست برای دریافت این نوع اینترنت، درخواست خود تیمهای استارتاپی است.
در حالی که مقامات و نهادهای مختلف در تلاش برای ارائه اینترنت باز یا حرفهای هستند، اخیراً هم کارزاری به راه افتاده که در آن به مخالفت با اینترنت طبقاتی پرداخته شده است.
امضاکنندگان این نامه تأکید کردهاند که: «دسترسی آزاد به اینترنت بدون فیلتر، به صورت برابر و برای همه، تحت قوانینی در چهارچوب حقوق بشر برای حفظ حقوق کاربران و کسبوکارها، از حقوق بدیهی شهروندی است و هیچ کس حق ندارد با رویکردی قیممآبانه تصمیم بگیرد که چه کسی حق استفاده از چه محتوا و خدماتی را دارد یا ندارد.»