کارنگ رسانه اقتصاد نوآوری است. در کارنگ ما تلاش داریم کسبوکارهای نوآور ایرانی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و دیگر کسبوکارها کوچک و بزرگی که در بخشهای مختلف اقتصاد نوآوری در حال ارائه محصول و خدمت هستند را مورد بررسی قرار دهیم و از آینده صنعت، تولید، خدمات و دیگر بخشهای اقتصاد بگوییم. کارنگ رسانهای متعلق به بخش خصوصی ایران است.
علمالهدی: اینستاگرام و واتساپ فراماسونی هستند
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد امروز (۲۳دیماه) در خطبه نماز جمعه خود از افسارگسیختگی شبکههای مجازی گفته و اینکه این فضا باید تحت کنترل درآید.
با اینکه بیش از سه ماه از فیلتر اینستاگرام و واتساپ و چندین پلتفرم خارجی دیگر در کشور میگذرد، او از شورای عالی فضای مجازی خواستار برخورد جدی با این شبکهها شده است.
به گزارش «ایسنا»، علمالهدی در این مورد گفت: «شورای عالی فضای مجازی حق ندارد نسبت به شبکههای فراماسونی اینستاگرام و واتساپ روی خوش نشان دهد و پهنای باندی که در اختیار شبکههای خارجی قرار میدهد را از شبکههای داخلی دریغ کند.»
او همچنین به افسارگسیختگی شبکههای مجازی اشاره و اعلام کرد: «بخش سینما و هنر وزارت ارشاد و شبکههای افسارگسیخته فضای مجازی باید تحت کنترل درآیند؛ اینکه هر خلافی خواستند بگویند، بنویسند و آزادانه عمل کنند، لازمهاش عقبنشینی در جنگ با دشمن است.»
امام جمعه مشهد تأکید کرد: «وظیفه شورای عالی فضای مجازی این است که هم در مقابل بیدینیها و لامذهبیهای شبکههای خارجی بایستد و هم شبکههای بومی داخلی را تهذیب کند که برنامه شبکه خارجی را اجرا نکنند تا مورد پسند مردم واقع شوند.»
چندی پیش هم معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفته بود تا وقتی واتساپ و اینستاگرام قواعد حاکمیتی کشور را نپذیرند، امکان فعالیت در کشور ما را ندارند.
مجید میراحمدی در گفتگو با «ایلنا» اعلام کرده بود: «این دو برنامه (اینستاگرام و واتساپ) در همه کشورهای دنیا، قواعد حاکمیتی آنها برای رعایت اصول حاکم بر هر کشوری در حوزههای امنیتی، فرهنگی و سیاسی که شرط فعالیت آنان بوده را پذیرفتهاند و آن قواعد را اعمال میکنند؛ آنها در همه جا به قوانین پایبند هستند به استثنای جمهوری اسلامی ایران.»
به گفته میراحمدی، واتساپ و اینستاگرام حاکمیت ایران را نقض میکنند و این موضوع با اصل استقلال کشور ما مغایرت دارد.»
تاکنون تلاشهای زیادی برای متقاعد کردن متا؛ شرکت مادر اینستاگرام و واتساپ برای ورود به ایران و فعالیت قانونی آن شده؛ تلاشهایی که تا این لحظه بینتیجه مانده است.
هفدهم آذر مرکز ملی فضای مجازی از ارسال نامهای به متا خبر داد که طبق آن از این شرکت خواسته شده بود تا ۱۰ روز پس از ارسال این نامه با معرفی یک نماینده مسئولیتپذیر در ایران، تغییر سیاست داده و قوانین ایران در فضای مجازی را بپذیرد.
یک روز بعد از رسانهای شدن این خبر، نماینده متا در گفتوگو با بیبیسی اعلام کرد: «وارد مکالمه با ایران نمیشود.»
در نهایت رئیس مرکز ملی فضای مجازی در گفتوگو با روزنامه «هفت صبح»، مهلت ۱۰ روزه خود را باز هم تمدید و اعلام کرد ۱۰ روز دیگر به این شرکت فرصت میدهد که قوانین ایران را بپذیرد و نماینده خود در کشور را معرفی کند. ابوالحسن فیروزآبادی ۲۶ آذر گفته بود که «اگر متا پاسخ ندهد، مقدمهای برای فیلتر دائمی اینستاگرام است.»
در واکنش به این اظهارات، اخیراً واتساپ از قابلیت پروکسی خود برای کاربران کشورهایی مانند ایران که در آن این پیامرسان فیلتر است، رونمایی کرد.
حالا به نظر میرسد با گذشت نزدیک به ۲۸ روز از بیان اظهارات رئیس مرکز ملی فضای مجازی و پاسخ ندادن متا به این درخواست، اینستاگرام و واتساپ برای همیشه در کشور فیلتر بمانند.