کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرد / قواعد سرزمینی کشور برای استارلینک و وان‌وب ابلاغ شده است

وزیر ارتباطات مجدداً اعلام کرده که از فعال شدن اینترنت‌ ماهواره‌ای در کشور استقبال می‌کند؛ به شرط اینکه قواعد سرزمینی ایران را رعایت کنند. عیسی زارع‌پور همچنین اعلام کرده در این زمینه قواعد سرزمینی ایران به شرکت‌هایی مانند استارلینک، وان‌وب و سایر اپراتورهای فعال در این زمینه ارسال شده است.

ایلان ماسک در توییتی جدید اعلام کرده بود اسپیس‌ایکس، تقریباً ۱۰۰ ترمینال فعال استارلینک در ایران دارد. به دنبال اعتراض‌ها در کشور و شروع محدودیت‌های اینترنتی و فیلترینگ برخی پلتفرم‌های خارجی، بحث درخواست از استارلینک برای ارائه اینترنت به ایران بسیار پررنگ شد. در نهایت ایلان ماسک نزدیک به سه ماه پیش اعلام کرد که اینترنت ماهواره استارلینک را در ایران فعال خواهد کرد.

از آن زمان تاکنون، بارها وزیر ارتباطات درباره استقبال از ارائه این سرویس در کشور گفته و تأکید کرده که ارائه اینترنت ماهواره‌ای به پوشش اینترنت در کشور؛ مخصوصاً در مناطق روستایی کمک خواهد کرد.

زارع‌پور در جدیدترین اظهار نظر در حاشیه جلسه امروز (7 دی) هیئت دولت باز هم گفته که از ارائه سرویس اینترنت ماهواره‌ای شرکت‌های خارجی در کشور استقبال می‌کند.

او در این مورد گفته است: «ما از فعال شدن اپراتورهایی که اینترنت را به شکل ماهواره‌ای ارائه می‌دهند، استقبال می‌کنیم. همین حالا هم دو یا سه اپراتور هستند که اینترنت ماهواره‌ای را به نقاط دورافتاده و روستاها رسانده‌‌اند.»

زارع‌پور با اعلام اینکه لازمه فعال شدن اینترنت ماهواره‌ای شرکت‌های خارجی در کشور، رعایت قواعد سرزمینی ایران است اعلام کرد: «هر کسی که طبق قوانین بین‌المللی فعالیت کند می‌تواند وارد کشور شود. هر اپراتور ماهواره‌‌ای که می‌خواهد در قلمرو سرزمینی یک کشور سرویس ارائه کند، باید قواعد سرزمینی کشور را رعایت کند. ما این قواعد را هم به شرکت‌هایی از جمله استارلینک، وان‌وب و سایر اپراتورهای فعال در این زمینه ابلاغ کرده‌ایم. اگر این قواعد را بپذیرند، از حضورشان استقبال می‌کنیم.»

او تأکید کرده که همین حالا سه هزار روستا در کشور وجود دارند که به اینترنت متصل نیستند و فعال شدن اینترنت ماهواره‌ای به افزایش پوشش اینترنت کشور کمک می‌کند.


درآمد اپراتورها افزایش داشته است


ابتدای هفته جاری بعد از انتشار نامه رایتل در مورد خسارت‌ها و احتمال خروجش از بازار به دنبال محدودیت‌های اینترنت، نامه اعلام خسارت اپراتورهایی نظیر شاتل، مبین‌نت و ایرانسل به وزارت ارتباطات نیز در همین زمینه منتشر شد. نامه‌هایی که نشان می‌داد هر کدام از این اپراتورها حدود 50 درصد کاهش درآمد داشته‌اند.

حالا وزیر ارتباطات اعلام کرده درآمد این اپراتورها فقط از ترافیک بین‌الملل نیست و درآمد آنها از محل‌های دیگر افزایش داشته است.

آن‌طور که «تسنیم» گزارش داده، او گفته که در این زمینه ورشکستگی را تنها رایتل اعلام کرده و نامه سایر اپراتورها نیز در حال بررسی است. زارع‌پور در این زمینه گفت: «در مدت اخیر ترافیک بین‌المللی اپراتورها کاهش پیدا کرده، اما محل درآمد آنها فقط ترافیک بین‌الملل نیست و مجموع درآمدشان افزایش یافته است.»

او ادامه داد: «این درست که تعرفه ترافیک داخلی کمتر است، اما به‌ هر‌ حال درآمد دارد.‌ ضمن اینکه درآمد از صوت و مکالمه‌های مردم هم افزایش یافته است.»

زارع‌پور از برگزاری جلسه در این زمینه در شورای عالی فضای مجازی خبر داد و گفت: «البته در جلسه آینده شورای عالی فضای مجازی مصوبه‌ای را بررسی خواهیم کرد تا امکانات جدیدی برای اپراتورها اختصاص یابد و مدل‌های جدیدی برای اقتصاد آنها خواهد بود.»

پیش از این نیز مجلس اعلام کرده بود که اگر وزارت ارتباطات گزارشی از خسارت اپراتورها به دنبال محدودیت‌های اینترنت بدهد، آنها آماده حمایت‌اند.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/ig54
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.