کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

بی‌ایمانی سرمایه‌گذاران

با افزایش نرخ بهره، از بازدهی رمزارزها کاسته می‌شود

قیمت بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها برای مدت کوتاهی افزایش یافت؛ اما این افزایش قیمت زیاد دوام نیاورد. در ادامه نظر چندین تحلیلگر از وضعیت بازار ارزهای دیجیتال را مرور می‌کنیم.

قیمت بیت‌کوین روز پنجشنبه به کمترین میزان خود یعنی 20.755 دلار کاهش یافت. پس از آنکه چهارشنبه نرخ بهره فدرال‌رزرو ۷۵ واحد پایه افزایش پیدا کرد، «جروم پاول»، رئیس فدرال‌رزرو ایالات متحده به سرمایه‌گذاران اطمینان داد که بانک مرکزی به حفظ سیاست‌های تهاجمی خود متعهد است. پس از آن قیمت بیت‌کوین به 23.000 دلار رسید.

سولانا و دوج‌کوین که هر دو با افزایش ۱۶درصدی، در موج اخیر افزایش قیمت بیشترین بازدهی را داشتند، به سطوح قبلی قیمت خود پیش از اظهارات پاول برگشتند.

همین سناریو در ماه می (اردیبهشت‌ماه) و پس از نشست قبلی فدرال‌رزرو هم رخ داد. در آن زمان هنگامی که پاول درباره افزایش نرخ توضیح داد، قیمت بازار سهام ایالات متحده و ارزهای دیجیتال در ابتدا افزایش یافت، اما روز بعد سرمایه‌گذاران با قیمت واقعی مواجه شدند.

«هائوهان ژو» (Haohan Xu)، مدیرعامل اپیفینی (Apifiny)، با توجه به فقدان احساسات صعودی در بازار و وخیم‌تر شدن وضع نقدینگی، می‌گوید این وضعیت هنوز ادامه دارد.

ژو طی یادداشتی افزود: «افزایش نرخ بهره، از بازدهی بازار ارزهای دیجیتال می‌کاهد. مقوله دریافت وام برای فعالان بازار ارزهای دیجیتال خیلی مهم است. چه برای آن دست معامله‌گرانی که سعی در کسب سود از کانتانگو (contango) داشته و چه برای معامله‌گرانی که در صرافی‌ها آربیتراژ می‌گرفتند، مسئله وام‌های این بازار مهم بوده است.»

کانتانگو به شرایطی گفته می‌شود که قیمت معامله یک دارایی در بازار آتی از قیمت آن در بازار عادی بیشتر است. ژو خاطرنشان کرد که با کمرنگ‌شدن کانتانگو و انقباض بازار ارزهای دیجیتال، مؤسسات انگیزه کمتری برای اجرای این استراتژی‌ها دارند و همین امر نیاز به وام را کمتر خواهد کرد. همه این موارد به علاوه شرایط عمومی بازار، وام‌دهندگان را مجبور می‌کند که نرخ وام‌های خود را تا حد مناسبی کاهش دهند.

دیروز «کوین اولری» (Kevin O’Leary)، سرمایه‌گذار میلیاردر و از میزبانان برنامه «شارک تانک» (Shark Tank)، گفت که بازار ارزهای دیجیتال هنوز به انتهای خود نرسیده، اما پیش از آنکه ارزهای دیجیتال رشد مداوم بعدی خود را شروع کند، نیاز است سرمایه‌گذاران تسلیم شوند و عقب بکشند (کاپیتولاسیون) و این ناامیدی اتفاق خوبی برای بازار خواهد بود.
کاپیتولاسیون هنگامی رخ می‌دهد که سرمایه‌گذاران ایمان خود به بازار را از دست داده و فشار فروش شدیدی در بازار نزولی ایجاد شود.

لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/erqi
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.