کارنگ، رسانه اقتصاد نوآوری ایران
رسانه اقتصاد نوآوری ایران

کارنگ هفتادوهفتم منتشر شد

حضور و مشارکت زنان در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و… همواره نشان‌دهنده بلوغ یک جامعه است. فعالیت‌های اقتصادی زنان در قالب کارآفرینی از جنبه‌های مختلف قابل بررسی است. همچنین نقش‌آفرینی زنان در جایگاه‌هایی که از موفقیت‌های گوناگون برخوردار بوده و پیرنگ داستان‌های موفقیت است، می‌تواند الگوهای مؤثری در چشم‌انداز کلی زیست زنان یک جامعه به شمار رود؛ اما حضور زنان کارآفرین در یک دهه گذشته که آن را دهه کارآفرینی و استارتاپی می‌دانیم، جز در مواردی اندک، نتوانسته این الگوها را بازتولید یا به‌درستی معرفی کند.

عوامل و موانع متعددی نیز همواره پیش پای زنان وجود داشته که شروع کردن را به فردا و فرداهایی دیگر موکول کرده است. البته نقش شبکه‌های اجتماعی در شکل‌گیری مشاغل خانگی با محوریت زنان نباید نادیده گرفته شود و آسیب‌هایی که امروز متوجه این جامعه فعال اقتصادی به دلیل محدودیت‌های این فضا شده است، زوایای آشکار و پنهان زیادی دارد.

به همین بهانه گزارشی تهیه‌ کردیم و به سراغ نسیم توکل، نگار حسینی، نازنین دانشور، سارا راد، فرناز مجیدی، عاطفه هاشمی، بهاره شریفیون و مینا والی به‌عنوان صاحبان کسب‌وکار در ده سال گذشته رفتیم و نظر آنها را در مورد مهم‌ترین موانع زنان برای نقش آفرینی جویا شدیم.

در این راستا گفت‌وگوی مفصلی نیز با کتایون سپهری، مدیر شتاب‌دهنده منش داشتیم. سپهری می‌گوید: فیلتر شدن اینستاگرام باعث مرگ چند میلیون کسب‌وکار کوچک شد که بیشتر آنها را زنان اداره می‌کردند. این زنان بیشتر از جوامع محلی و روستایی بودند و بعضاً توانسته بودند به مدد این پلتفرم، در خارج از مرزها نیز محصولات خود را با قیمتی بالاتر به فروش برسانند که به تحولی در اقتصاد خانواده منجر شده بود و اتفاقات اخیر، ضربه سنگینی به آنها وارد کرد.

سپهری که سال‌هاست در اکوسیستم نوآوری با کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ در ارتباط است و فراز و فرود این اکوسیستم را در سال‌های مختلف از نزدیک لمس کرده، پس از صحبت درباره کسب‌وکار زنان، درباره روند فعالیت شتاب‌دهنده‌ها نیز در گفت‌وگوی پیش رو به ذکر نکات مهمی می‌پردازد و از حمایت کسب‌وکارها از یکدیگر در روزگار سخت می‌گوید.

در صفحه لجستیک این شماره با محمد صدوقی مدیرعامل ترابر نت به گفت‌وگو نشستیم. صدوقی می‌گوید هنوز هم پلتفرم‌ها اجازه صدور بارنامه را ندارند و مدت‌هاست پیگیر هستیم که سازمان راهداری بازارگاه‌ها را به‌عنوان شرکت حمل‌ونقل به رسمیت بشناسد و اجازه صدور را بدهد. با پیگیری‌های متعدد در ستاد تنظیم بازار مصوب شد که به شرکت‌های بازارگاهی نیز مجوز صدور بارنامه داده ‌شود. با اینکه این مصوبه صادر شده، اما هنوز اجرایی نشده‌ است. البته همان که بارنامه فیزیکی حذف شد، ما را خیلی جلو انداخت.

در صفحه سلامت شماره هفتادوهفتم نیز می‌توانید گفت‌وگوی خواندنی کارنگ را با احسان علیزاده، مدیر کسب‌وکار کولایف بخوانید. کولایف یک پلتفرم سلامت در حوزه تشخیص است که از ابتدای سال 99 فعالیتش را آغاز کرده است. بیزینسمدل ما در کولایف کمتر در ایران اجرا شده و از این نظر می‌توانم بگویم منحصربه‌فرد است.

در این شماره گزارش‌های متعدد و متنوعی هم از ایران و جهان برای شما تهیه کرده‌ایم. آیا از حال و ورز وام‌دهندگان کریپتویی خبر دارید؟ تا به حال فکر کرده‌اید وام‌دهندگان کریپتویی چگونه می‌توانند سودهای بیش از ده درصد به سپرده‌گذاران خود بدهند؟

از نگرانی‌های جدید شاپرک و اقدامات جدید آن چطور؟ مدیرعامل شاپرک در نامه‌ای با موضوع «ابلاغ بانک مرکزی در خصوص انتقال وجوه داخل پرداخت‌یاری»، انتقال وجه درون پرداخت‌یاری را ممنوع اعلام کرد.

خبر دارید استخدام در روزهای اختلال و قطعی اینترنت ۲۹ درصد کاهش داشته است؟ چه وبسایت «فردای اقتصاد» گذاشته است، از زمان شروع اختلال و محدودیت‌های اینترنتی، صنعت دیجیتال ۲۹ درصد کاهش حجم استخدام را تجربه کرده است.

متن کامل تمام این خبرها و گزارش‌ها را می تواید در کارنگ هفتادوهفتم بخوانید.

کارنگ؛ امروز درباره فردا بخوانید.

دانلود رایگان کارنگ

دریافت اشتراک هفته‌نامه کارنگ


فهرست مطالب


لینک کوتاه: https://karangweekly.ir/bt3c
نظر شما درباره موضوع

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.